God is geduldig

Enige jaren geleden trok er een zekere Robert Ingersoll door Engeland. Hij was een overtuigd atheïst en gaf er lezingen over. Hij had de gewoonte om elke lezing af te sluiten met wat hij noemde: ‘Het bewijs dat God niet bestaat.’ Hij nam daarbij een groot horloge uit zijn vestzak en sprak dan arrogant: “Nou God… Laat het me maar eens zien als je er bent. Ik daag je uit. Als je echt bestaat mag je mij in de komende vijf minuten een hartaanval geven. Dan weet iedereen dat je leeft!” Dan stond hij op het podium met zijn horloge en telde hij de minuten af. Een minuut…twee minuten…drie minuten…vier minuten…

Na vijf minuten deed hij zijn horloge weer in zijn zak, keek dan voldaan de zaal in en zei triomfantelijk: “Zien jullie wel. Er is echt geen God!”

Een bekende theoloog uit die tijd, Joseph Parker, kon zich niet langer inhouden en schreeuwde luid: “Denkt deze mijnheer uit Amerika nou echt dat God zo weing geduld heeft dat de stoppen bij Hem al na vijf minuten doorslaan?”

Het duurt nog enige tijd voordat het visioen werkelijkheid wordt, maar eens zal zeker de dag aanbreken, waarop het wordt verwezenlijkt. Misschien lijkt het langzaam te gaan, maar blijf er toch op wachten want het komt beslist en zal geen moment te laat komen!
Habakuk 2:3

God is geduldig. Hij weet wat Hij wil en wacht rustig af tot het goede moment aanbreekt om Zijn plannen te verwezenlijken. Bij ons ligt dat vaak anders. Wij willen direct resultaten zien. Alles moet direct af, maar zo werkt het niet altijd.

Als een huis niet af is kunnen we er toch nog niet in wonen? Eerst moet het fundament worden gelegd en dan komen de muren, het dak, de ramen en de deuren en uiteindelijk moet alles netjes worden afgewerkt. En dat kost tijd. Wanneer we ergens voor bidden moeten we ons realiseren dat het soms tijd kost voor God ons kan antwoorden. Na ons gebed moeten we de resultaten in vol vertrouwen aan Hem overlaten.

Wacht op Zijn antwoord, terwijl je rustig verder gaat met je bezigheden zonder er over in te zitten. Hij vergeet je verzoeken niet! Soms is de tijd om je het antwoord te geven waar je om vroeg nog niet rijp. Soms zijn andere personen in een sleutelpositie niet klaar, of misschien ben je zelf nog niet klaar om het antwoord te ontvangen. Het kan ook zijn dat God je een hele andere kant wil op sturen en je een ander antwoord wil geven dan je eigenlijk verwacht te ontvangen, maar ben je nog niet bereid om dat te aanvaarden. Er zijn zoveel verschillende redenen waarom het God soms tijd kost om je te antwoorden. Daarom is geduld zo´n schone zaak. Maar antwoorden doet Hij.

Hij houdt van je, Hij kent je door en door en zal voor je zorgen. Niets kan dat belemmeren en niets kan Zijn Woord teniet doen. Het staat voor eeuwig geschreven. Als je door een periode van twijfel gaat, probeer dan ieder vrij moment te benutten om bij Hem te rusten.

Hij vindt het fijn als je dicht bij Hem probeert te komen en als je die rust kunt vinden kunnen die twijfels je niet langer de baas. Dan doet de rest er opeens helemaal niet meer toe. Je weet gewoon dat Hij er is en dat is genoeg. Wacht af; op een dag zul je opeens het antwoord krijgen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier