Geduld is een schone zaak

God zij dank, door Jezus Christus voert Hij ons mee in Zijn overwinning en gebruikt Hij ons om Zich overal bekend te maken en het goede nieuws als een aangename geur te verspreiden. -2 Corinthiërs 2:14

Een jonge man ging eens naar een wijze, gelovige oude man en vroeg hem om voor hem te bidden. “Ik merk steeds dat ik zo ongeduldig ben,” zei hij tegen de gelovige man. “Kunt u alstublieft voor me bidden, dat ik meer geduld mag krijgen?”

Dat wilde de oude man graag doen. Ze knielden samen op de grond en de man van God begon te bidden: “Heer, stuurt u deze jongeman beproeving in de ochtend, stuur deze jongeman beproeving in de middag en beproeving in …”

De jongeman stootte de man van God aan en zei: “Nee, nee, nee, geen beproeving. U hebt het niet begrepen, ik vraag om geduld!”

“Maar,” zei de oude man, “Als wij volhouden, doorstaan wij de proef. En als wij de proef doorstaan, wordt onze hoop sterker. (Romeinen 5:4) Als je de overwinning wilt krijgen, moet je strijd hebben. Het is belachelijk om over overwinning te praten als je nooit strijd hebt gehad. Je moet er op voorbereid zijn om de ring in te gaan met Jezus Christus Zelf waar je iedere dag weer diepe levenslessen kunt leren.”

Maar je krijgt die lessen niet voor niets. Niemand kan van de overwinning genieten zonder er een prijs voor te betalen, zelfs in de gewoonste zaken van het leven.

Alleen iemand die zelf ook op de een of andere manier gekruisigd is kan in het gezelschap van een gekruisigde Heer verkeren. Het was via de Calvarieberg dat de Heer deze geweldige overwinning behaalde. Het is enkel via het Kruis dat wij deze overwinning kunnen ervaren.

Als je geduld wilt ontwikkelen in je leven komt er altijd beproeving. Beproeving is dan de tunnel die leidt naar overwinning.

Blijf dus lopen op geloof, wetende dat de Heer ook vandaag weer naast je loopt.

W.J. Brown

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier