God is er… alles is goed

Om in contact te zijn met God hoeven we ook weer niet altijd tegen God te praten op de geijkte manier. Er is een manier zonder woorden waarbij we nog dichter bij Hem komen. Een klein kind kan de hele dag naast zijn moeder zitten die ergens druk mee is en dan hoeven ze niets tegen elkaar te zeggen. Ze zijn beiden bezig, maar hebben toch een innige band. Het kind weet dat zijn moeder naast hem zit en zij weet dat alles met hem in orde is. Zo kan een kind van God uren met de Vader doorbrengen in zwijgend liefdevol gezelschap met Hem. Ook al ben je druk bezig, het idee dat de Vader bij je zit en het gevoel dat Hij goedkeurend naar je kijkt en je zegent is een heerlijke wetenschap die je inspireert en moed geeft.
God is er. Alles is goed.

De Geest helpt ons in onze zwakheid. Wij weten niet eens hoe wij moeten bidden. Daarom behartigt de Geest onze belangen met verzuchtingen waarvoor geen woorden zijn. En God, die weet wat er in ons hart leeft, begrijpt wat de Geest bedoelt. Wat Hij voor de gelovigen vraagt, is in overeenstemming met Gods wil. -Romeinen 8:26,27

Dit is het grote mysterie van gebed. Dit is de tere goddelijke werking die niet met woorden beschreven kan worden  en die door middel van theologie niet kan worden uitgelegd maar waar de eenvoudigste gelovige van weet. Wat een wonder en wat een privilege dat, ook al begrijpen wij niet precies hoe het werkt, wij toch als kleine kinderen voor God mogen komen en onze harten voor Hem kunnen uitstorten.

We kunnen eenvoudig ons hart voor Hem blootleggen en ons laten  bevrijden van de dingen die ons bedroefd maken en waar we ons zorgen over maken. We weten dat Jezus luistert. Hij begrijpt en houdt van ons en neemt de dingen die ons niet duidelijk zijn in Zijn machtige handen en legt deze neer voor de grote Troon in de hemel waar alles in Zijn naam behandelt wordt.

Naar een artikel van A.B. Simpson

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier