Enkel maar voor God

Elke avond kwam ze moegestreden thuis van haar werk.

Maar dan, als ze haar dagelijkse plichten vervuld had, begon dat deel van de dag waar ze intens naar verlangd had. Dan had ze tijd voor dingen die ze echt graag deed.

Het had niets te maken met het lezen van een goed boek, een spannende film op de televisie, of een  ontspannende hobby, ofschoon daar niets mis mee is.

Nee, ze zong. Ze trok zich terug in haar slaapkamer en zong. Maar ze zong niet zomaar. Ze zong voor God.

Soms wel urenlang. Dan hief ze haar handen op en stortte haar hart uit voor God in een lied. Zo zocht ze  gemeenschap met God. Er was niemand bij haar behalve God zelf. Ze vergaarde geen wereldse roem en zou  nooit een beroemde zangeres worden. Haar stem was niet bijzonder mooi en ze ging nooit op tournee, en toch zong ze in de mooiste concertzaal die er bestaat, het huis van God en trad zij op voor het belangrijkste publiek  van het hele universum. Zij zong voor God zelf en voor de hemelse schare. Zo werd haar kamer een gewijde  tempel van rust, vrede en geluk, waar zij met God vele momenten van innige liefde en verbondenheid ervoer.

Voor de wereld was ze een onbelangrijke vrouw; niemand die veel in haar zag. Ze ontdekte geen nieuwe  werelden, ze was niet rijk en bedacht geen plannen voor de wereldvrede. Maar haar vertrouwen in God was echt en uitte zich in haar stralende glimlach en liefde voor haar medemens.

Toen ze stierf waren er niet uitzonderlijk veel mensen op haar begrafenis. Alleen haar naaste vrienden en verder werd ze snel vergeten.

Maar in de hemel was het feest en God zei, “Mijn kind, Mijn lieve kind, is thuisgekomen. Wat heb Ik verlangd naar deze dag.”

Hoe anders ziet God de wereld dan wij dat doen met ons menselijke verstand. In Gods Koninkrijk is bijna alles net het tegenovergestelde van deze materiële en oppervlakkige wereld. Het is goed om daar zo nu en dan echt even bij stil te staan en over na te denken ten tijde van ontmoediging en twijfel. De vijand belaagt onze menselijke natuur en vestigt voortdurend de aandacht op zaken zoals succes, kracht en resultaat. Maar Jezus zei dat de zachtmoedigen de aarde zullen beërven en dat ‘God juist wat voor de wereld dwaas is, uitgekozen heeft om hen die zichzelf zo wijs vinden, terecht te wijzen. Hij heeft de zwakken van de wereld uitgekozen om de sterken te beschamen.’ *

***

Een prachtige Alpenbloem staat eenzaam te stralen in een verlaten weide ergens hoog in de bergen. Niemand ziet haar schoonheid en het lijkt een grote verspilling. Toch niet. Want die bloem straalt voor God en brengt God zelf grote vreugde. Neem de tijd voor God. Trek je bij Hem terug. Heb Hem lief en zoek Zijn aangezicht.

Veilig weggestopt bij God vindt een mens de grootste schatten die er bestaan.

*1 Korinthe 1:27

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier