Een ode aan het Woord van God

Wat is dat toch, dat Woord van God?

Ik vertel je wat het Woord is. Het Woord van God is het boek dat de gedachten, de visie, en het plan van God bevat. Het toont de staat van de mens, de weg naar verlossing, de ondergang van zondaars, en het geluk van gelovigen. De leerstellingen van het Woord zijn heilig, de voorschriften bindend, de geschiedenis waar en de besluiten onveranderlijk.

Hoe kan het dan ooit uit het hart van de mens verdwijnen? Ook al vechten hele legers tegen de invloed van het Woord, toch ontsnapt het telkens weer uit de woedende greep van het opstandige ongeloof.

Lees het Woord om wijs te zijn, geloof het om veilig te zijn, werk ermee om geheiligd te worden. Het bevat licht om ons te leiden, voedsel om ons te sterken, en troost om ons op te beuren. Het is de kaart van de reiziger, de staf van de pelgrim, het zwaard van de soldaat en het brevet van de christen. In het Woord wordt het paradijs hersteld, de hemel geopend, en de poorten van de hel worden erdoor geopenbaard.

 

Christus is het grote doel, ons welzijn het plan, en de glorie van God de vervulling. Het Woord moet onze denkwereld beheersen, het hart regeren en de voeten leiden.

Lees het langzaam, lees het vaak en in gebed. Het is een mijn vol kostbare juwelen, een paradijs van heerlijkheid, en een rivier van plezier. Het wordt ons gegeven in dit leven, het staat naast ons in het oordeel, en zal voor altijd blijven bestaan. Ook brengt het de grootste verantwoordelijkheid met zich mee, het beloont eerlijke arbeid, en zal allen veroordelen die met de heilige inhoud ervan proberen te knoeien of de boodschap willen veranderen.

Je komt bij de woorden van God nooit bij het einde aan; ze worden gebruikt in spreekwoorden, in leerstellingen, in vertroostingen, en in lofzang. Dichters gebruiken het Woord, schilders laten zich erdoor inspireren, schrijvers geven de boodschap door.

Het enige dat het Woord niet doet is voorbij gaan en ophouden te bestaan. Nu, na vele eeuwen van strijd, vervolging en geloof bestaat het Woord nog steeds en is het nog altijd net zo fris en onuitputtelijk als het altijd al was.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier