De stem van het Woord

Vele jaren geleden kwam er eens een gespannen en nerveuze vrouw op bezoek bij de toenmalig bekende arts Howard A. Kelly. Zorgen en angst hadden haar gezondheid ernstig aangetast en ze verwachtte een stevige hoeveelheid pillen en drankjes van de dokter. Maar daar dacht de arts niet aan. “Mevrouw, u hebt iets heel anders nodig. Ik wil graag dat u elke avond een uur lang in uw bijbel leest. Dan wil ik u over een maand weer zien!” Eerst was de vrouw boos, maar toen ze thuis er over nadacht besloot ze zijn advies op te volgen.

Baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Een maand later kwam ze opgewekt terug bij de dokter.

“Ik zie dat u mijn medicijn netjes hebt ingenomen,” sprak de dokter vriendelijk. “Moet ik u nu nog wat pillen voorschrijven?”

“Pillen?” zei de vrouw. “Ben je gek. Nee hoor, ik voel me als een nieuw mens… Kiplekker gewoon. Maar hoe wist u wat ik nodig had?”

“Omdat het mij ook helpt,” zei de dokter. “Als ik zelf mijn bijbel niet meer zou lezen, zou ik niet alleen mijn vrede en vreugde verliezen, maar ook de bron van mijn kracht en inzicht. U had geen pillen nodig, maar geestelijke rust, kracht en inspiratie die buiten uzelf liggen. Dit medicijn, als het getrouw wordt ingenomen, is een echt wondermiddel.”

Soms lees je een passage in de bijbel en dan lijkt het wel alsof het licht aangaat. Je begrijpt ineens wat er staat op een nieuwe manier. Opeens krijg je een antwoord op een dringende vraag of wordt de weg die je moet gaan in een nieuw licht gezet. Je had diezelfde woorden al honderd keer gelezen, maar nu komt het tot leven. Nu is het anders en nieuw. Het voedt je en geeft je inspiratie en kracht. Dat is het werk van de Heilige Geest.

Paulus sprak er over in de bijbel toen hij schreef: “De letter doodt, maar de Geest maakt levend.”

Het is de stem van Zijn Woord. Het is de stem van God die rechtstreeks en persoonlijk tot jou spreekt, over jouw situatie en jouw noden en die je pad verlicht.

Het is niet zomaar wat tekst, maar de woorden komen tot leven en je wordt opgenomen in de Geest. Het Woord spreekt rechtstreeks tot jou ook al was dat woord niet alleen voor jou bedoeld. Misschien waren de woorden die je leest wel geschreven voor iemand die 5000 jaar geleden op deze aarde rondliep, maar nu zijn ze persoonlijk voor jou en voor jou alleen. Als God zelf in lichamelijke vorm naast je zou staan zou

Hij het niet duidelijker tegen je kunnen zeggen. De Heilige Geest heeft Zijn boog gespannen en een pijl met Gods stem op je afgevuurd en je hele denkwereld in vuur en vlam gezet. En als God zo tot je spreekt is het als een sleutel die de deur open doet naar een nieuwe situatie, met nieuwe plannen, nieuwe antwoorden en nieuwe gezichtspunten. Wat moet je daarvoor doen? Trek je terug met Zijn Woord. Lees het in stilte, met open hart en vraag God om tot je te spreken, dan zul je zien hoe wonderschoon het is om zo met God te mogen communiceren

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier