Een draad in het duister

Vroeger, bij het onderzoeken van een nieuw ontdekte grot, toen de avonturiers nog geen geavanceerde apparatuur tot hun beschikking hadden, namen ze altijd een lange draad mee die ze langzaam achter zich uit lieten rollen zodat ze altijd hun weg terug konden vinden uit het duistere doolhof van gangen en onderaardse ruimtes.

Het leven lijkt soms ook wel wat op zo’n duister gangenstelsel en er zijn momenten waarop wij vertwijfeld uitroepen dat we verdwaald zijn en de weg naar buiten niet lijken te kunnen vinden. Toch niet. De draad van Gods Woord loopt altijd met ons mee en als we niet weten hoe we weer naar het licht moeten lopen hoeven we alleen die draad maar op te pakken, stevig vast te houden en te volgen, waar hij ons ook naar toe lijkt te leiden.

Dat is de essentie van geloof in God. Vasthouden aan Zijn Woord in een eenvoudig en oprecht vertrouwen. God leidt ons langs ieder gevaar en zorgt er voor dat wij uiteindelijk het licht weer binnenstappen. Vergeet deze gedachte niet op die momenten dat het duister in de grot van deze wereld zo zwart en ondoordringbaar lijkt dat je het bijltje er liever bij neerlegt.

 

Weet je wel dat er voor ieder probleem ook een oplossing bestaat? Dat het antwoord voor ieder ‘Waarom’ hetzelfde is, en zo eenvoudig dat veel mensen het haast niet durven te geloven?  “Vertrouw op God.”

Vertrouw er toch op dat Hij alles weet. Zijn hart wil jou helpen en troosten. Vertrouw toch op Zijn Woord dat Hij een wonder aan het bewerkstelligen is, ook al lijkt het nog zo lang te duren. God heeft ook voor jou een plan en Hij staat naast je in die donkere gang. Die grote puinhoop, die moeilijkheden en die fouten waarvoor je jezelf wel om de oren kunt slaan… God kan ze omtoveren tot een onuitsprekelijke zegen. De woestijn zal gaan bloeien en de eeuwige lente staat voor de deur.

Vertrouw op God. Blijf dicht bij Hem. Houd Hem vast. Hij kan het aan en is niet verbaasd over je onvermogen om alles in goede banen te leiden. Hij is God, jij niet. Jij bent Zijn verantwoordelijkheid en zoals de Bijbel stelt: “Wie niet voor zijn eigen familieleden wil zorgen, als die hulp nodig hebben, in het bijzonder als ze tot zijn eigen gezin horen, mag zich geen Christen noemen. Zo iemand is slechter dan een ongelovige.” * Jij hoort toch ook bij de familie van God? God doet niet alles zoals wij dat willen. Vaak zijn Zijn doelstellingen anders dan de onze. Eerlijk is eerlijk, het gaat ons er toch al snel om of we wel genoeg hebben op dit moment en of ons leventje op rolletjes verloopt. God ziet de dingen anders. Met de eeuwigheid in gedachten is Hij er op uit om ons diepe levenslessen te leren, en dan hoofdzakelijk die ene, uiterst kostbare les: “Ik hou van je. Op Mij kun je bouwen.”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier