Een prachtig nieuw lied

Mijn God, ik wil voor U
een prachtig, nieuw lied zingen.
-Psalm 144:9

Tijdens de lente had een spotlijster met zijn wijfje een nestje gebouwd in een klein boompje vlak naast het huiskamerraam van een boerderij in New Mexico. Het gezin genoot van het gezang van de vogel en laat op de avond konden ze hem nog horen en waren ze blij dat de lucht zo vervuld was van zijn muziek.

Het werk op de boerderij ging verder en het werd zomer; de velden stonden vol gouden korenhalmen en dat beloofde een geweldige oogst en ook in het nestje was het een feest, want er waren jonge spotlijstertjes geboren.

Toen, op een kwade nacht, kwam er een zware storm en werd het graan vernield. Al het werk van zaaien en verzorgen was teniet gedaan.

De volgende ochtend was iedereen in het gezin verschrikkelijk ontmoedigd. Het was een ware ramp en niemand had nog lust om weer opnieuw te gaan zaaien en planten.

Maar toen klonk plotseling het gezang van de spotlijster, vrolijker dan ooit. Hoe was het de vogels tijdens de storm vergaan?

Dat zag er echter ook niet goed uit. Hun nestje was verwoest en hun kleine babyvogeltjes waren dood, en toch zong die vogel uit volle borst en was niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze hadden besloten een nieuw nestje te bouwen in een hogere boom en daar kon een liedje natuurlijk niet bij ontbreken.

Het gezin was zo aangemoedigd door de moed van de spotlijsters dat ze ook weer opnieuw begonnen, en aan het einde van het seizoen werden ze beloond met een overvloedige oogst.

Wat een mooie les over moed en blijmoedigheid kunnen we leren van de vogels die vliegen en zingen en de gedachte aan vleugels is zo’n troost! Zo kunnen wij boven alles uitvliegen op de vleugels van het gebed.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier