De nood van mijn hart

Mij hart verlangt zó naar U, Heer. En er is maar één ding dat dit verlangen kan stillen. Bijna alles in mijn leven kan worden opgevuld met dingen die door U geschapen zijn en overvloedig in de wereld aanwezig zijn, behalve één ding, en dat is die diepe leegte in mijn eigen hart. Mijn honger kan worden gestild met het dagelijkse brood dat U geeft. Mijn dorst kan worden gelest met het water uit een heldere stroom en mijn vermoeidheid kan worden aangepakt met rust. En toch ontbreekt er iets. Het mooiste vergezicht kan mijn ziel niet blijvend verrijken. De kalmste dag kan mijn verlangens niet tot rust brengen en het mooiste concert brengt innerlijk geen eeuwige harmonie. De ruisende wind zuivert de lucht maar die verfrissende bries blijkt toch niet in staat om ook mijn hart te zuiveren.

Hoe ik het ook bekijk en hoeveel de wereld me ook geeft, ze kan mijn diepste noden niet vervullen. Mijn hart komt er nooit volledig door tot rust. De wereld bevredigt mijn ogen en mijn oren, voorziet in mijn verlangen om te voelen, te ruiken en te proeven, maar ondanks dat alles blijft mijn hart telkens weer leeg achter.

Ik kijk omhoog naar de bergen, van waar ik hulp kan verwachten.
O Heer, laat mij me spoeden naar Golgotha, naar die verschrikkelijke berg waar het wonder zich voltrok. Laat mij toch de pijn van de Meester overdenken toen Hij alleen moest vechten in de tuin van het lijden en de lange weg naar de kruisberg ondernam waar Hij de beker van onze verlossing tot op de laatste druppel leegdronk.

Daar is het antwoord voor de leegte in ons hart.

O, Heer, voorziet u in het voedsel voor mijn hart. Het lijkt wel alsof mijn hart de enige vogel in al uw schepping is die niet voorzien is van hemelse vleugels. Geef mij zulke vleugels, Heer. De wereld heeft geprobeerd me er van te overtuigen dat zij me die vleugels kan geven, maar dat is een leugen. Want toen ik de wereld volgde belandde ik in de modder. Weest U alstublieft de kracht van mijn hart, en mijn burcht tijdens de verleiding en de storm. U bent mijn ster in de nacht, de muziek in mijn eenzaamheid.

Ik heb U zo nodig Heer. Want ik kan dat opstandige hart van mij niet zelf onder de duim houden. Houdt U mij veilig onder de schaduw van Uw vleugels. Amen

Naar een artikel van George Matheson

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier