Het eeuwige Woord

Wie dorst heeft, zal Ik voor niets te drinken geven uit de bron van het water des levens. Openbaring 21:6

Dichtbij het vuur 2

Er is een groot verschil tussen het woord van God en het woord van de mens. Menselijke woorden zijn slechts een schrille verzameling van tonen die heel even weerklinken over de velden van deze aarde, waarna ze wegsterven. Dan zijn ze verdwenen en ze zullen nooit meer gehoord worden. Maar het woord van God is anders. Dat is groter dan hemel en aarde. Het is dieper dan de hel en haar pikzwarte duisternis en reikt verder dan de dood. Het is de kracht van God en blijft voor eeuwig bestaan. -Maarten Luther

Ik heb nogal wat boeken in mijn bibliotheek. Ik heb ze gelezen, ik heb ze bestudeerd en nu staan ze daar. Eens heb ik er iets aan gehad, net als de kleren die ik droeg toen ik een kleine jongen was, maar die ik nu niet langer meer kan dragen. Ik ben er uitgegroeid. Maar met Gods Woord is dat anders; daar kan niemand uitgroeien. Dat Woord blijft altijd krachtig, nieuw en actueel. Sterker nog, het wordt door de jaren heen steeds kostbaarder en dieper. -Charles Spurgeon

Zo is dan het geloof uit het gehoor en het gehoor door het Woord van God. -Romeinen 10:17

Een zendeling vroeg een Chinese taalkundige om hem te helpen het Nieuwe Testament in het Chinees te vertalen. Dat deed de goede man graag, alhoewel hij niets met de Bijbel op had. Hij begon met zijn vertaling en benaderde zijn werk zoals hij iedere andere vertaling op zijn droge en intellectuele manier benaderde. Maar dat veranderde al gauw.
De woorden die hij las ontroerden hem en na verloop van tijd riep hij uit: “Wat is dit een prachtig boek!” “Waarom zeg je dat?” vroeg de zendeling.
“Omdat dit boek mij alles over mezelf vertelt,” antwoordde de man. “Dit boek kent mij. De schrijver van dit boek moet mij gemaakt hebben. Dat kan niet anders!”

Het kwaad houdt je weg van de Bijbel. De Bijbel houdt je weg van het kwaad. -John Bunyan

Het gras verdort, de bloem valt af, maar het Woord van onze God bestaat voor eeuwig. -Jesaja 40:8

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier