De beste investering

John Wanamaker was een Amerikaanse gelovige koopman en wordt door velen beschouwd als de pionier op het gebied van de hedendaagse marketing. Toen hij elf jaar was kocht hij met zijn eigen geld zijn eerste bijbeltje. Hij zou later zeggen: “Ik heb vele grote uitgaven gedaan, ik heb voor miljoenen dollars ingekocht en ben uiterst succesvol geweest. Maar de allerbelangrijkste aankoop die ik ooit gedaan heb was dat kleine bijbeltje toen ik elf jaar oud was. Ik kocht het bij mijn kerk en het kostte $ 2,50. Zoveel geld had ik niet, dus mocht ik het in termijnen betalen. Nu ik op mijn leven terugkijk kan ik met recht zeggen dat dit bijbeltje de fundering is geweest waarop mijn hele leven is gebouwd. Die $ 2,50 zijn de beste investering van mijn leven geweest, want die heeft mij verbonden met de bron van het leven.”

***

De weg naar het welslagen in het leven is niet afhankelijk van de hoeveelheid diploma’s aan de muur achter je bureau, een goed gevulde bankrekening, of de juiste politieke connecties. De bijbel geeft een andere beschrijving van de man die succesvol is in al zijn wegen.

 

 

 

Dat is de eerste Psalm in de Bijbel. De man die het Woord van God liefheeft, de man die vasthoudt aan wat dat Woord hem vertelt, de man die een bepaalde tekst telkens weer overdenkt en er zijn gedachten mee vult, de man die het Woord in zijn hart en hoofd meedraagt terwijl hij door de velden van dit leven loopt, en er dag en nacht mee bezig is, dat is de man waarvan de Bijbel eenvoudigweg zegt dat hij succesvol zal zijn bij alles wat hij doet.

Twijfel je aan die waarheid? Laat me dan maar eens iemand zien die volgens dat principe leeft, die zijn leven op deze manier indeelt en die niet gelukkig en succesvol is. Als je zo iemand kon vinden zouden wij wellicht mogen twijfelen aan de waarheid van dat kostbare boek. Maar zo’n mens is moeilijk te vinden. Sterker nog, zo’n mens bestaat niet, want het woord van God is waarachtig en staat vast als een huis.

Jezus zei: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier