Als een adelaar

 Weten jullie het dan niet? Hebben jullie het dan niet gehoord? De Heer is de Maker van de hele aarde. Hij is een eeuwige God. Hij wordt niet moe en raakt niet uitgeput. Hij is zóveel wijzer dan wij, dat wij Hem niet kunnen begrijpen. Mensen die moe zijn, geeft Hij nieuwe kracht. Uitgeputte mensen maakt Hij weer sterk.  Zelfs jonge mensen zullen moe worden en uitgeput raken. Zelfs jonge mannen zullen struikelen en vallen. Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen lopen, maar niet moe worden. Ze zullen verder gaan, maar niet uitgeput raken.
Jesaja 40:28-31

 Hoe mooi deze wereld ook kan zijn, het is overduidelijk dat wij te maken hebben met een zondige, gebroken wereld. Ziekte, hongersnood, oorlog, armoede, vervolging en allerlei frustraties lijken maar al te gewoon. Deze wereld kan je makkelijk neerhalen of uitputten en Jesaja zegt dat het zo erg kan worden dat zelfs jonge mannen struikelen en vallen. De vooruitzichten voor een gelukkig leven in deze wereld zijn op zijn best gezegd minnetjes.

Maar de christen heeft iets dat anderen niet hebben. Als kinderen van God hebben wij toegang tot een bron van hoop. En dat is geen vluchtige hoop zoals de hoop dat het tijdens je vakantie mooi weer zal zijn, maar een hoop die gefundeerd is op waarheid. Die hoop is gegrond in de Schepper van hemel en aarde, op wie wij kunnen vertrouwen.

Hij kan de beproevingen en de moeilijkheden van het leven aan, staat naast ons en heeft beloofd ons nooit te zullen verlaten. Hoop op God geeft je de kracht om na een val op te staan en weer door te lopen. De kracht om te rennen als dat nodig is; sterker nog, het helpt je om als een adelaar boven de problemen van het leven uit te stijgen en te zweven op de wind van het aardse ongemak.

De belofte van hoop die Jesaja hier verkondigt betekent niet dat de gebrokenheid van het leven op de een of andere manier zal ophouden te bestaan. Integendeel, het is een belofte van God die ons te midden van een gebroken wereld kracht en macht geeft die we nodig hebben om harmonieus te leven en als Zijn schapen de juiste vruchten voort te brengen.

Wat er ook op ons af mag komen, en met wat voor problemen we ook te maken mogen krijgen, God geeft ons de middelen om als overwinnaars door het leven te gaan en uiteindelijk veilig naar ons eeuwige huis te vliegen. Hoop op God, geloof in Zijn Woord ook als we de antwoorden niet zien, is een van de kostbaarste dingen die wij op deze aarde met ons mee mogen dragen en maakt ons tot de rijkste en meest gezegende mensen ter wereld.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier