Een adelaar is geen vliegenvanger

Ik ben bezig met belangrijk werk! Waarom zou ik het stilleggen om u te bezoeken?
-Nehemia 6:3

Een van de favoriete personeelsleden van Satan is de wisselwachter. Hij vindt niets heerlijker dan Gods exprestreinen die vervuld van een heilig doel met een opdracht gezonden zijn, op een ander spoor te zetten en zo de zaak te laten mislukken.

Er kan wel eens iets gebeuren op de weg van een ziel met de beste intenties waardoor zijn aandacht wordt afgeleid. Soms komt het door een kleine irritatie over iets. Hij wordt gekwetst en is lichtgeraakt en moet dan even stoppen om weer bij te komen.

 

 

Heel vaak, voordat we het ook maar in de gaten hebben raken we verwikkeld in een heleboel alledaagse zorgen die ons van het grotere doel in ons leven afbrengen.

Veel kwaad kan het niet, maar ondertussen missen we onze verbinding. We zijn van het voornaamste spoor afgeraakt.

Laat die pietluttige dingen zitten. Laat je niet afleiden, maar ga gestadig door met de taak die je door God gegeven is. Een adelaar die hoog in de lucht vliegt schenkt niet veel aandacht aan de dingen die beneden op de aarde gebeuren. Als kinderen van God moeten we de plaats innemen die ons toebehoort, in hemelse gewesten, ver boven alles uit. God wil graag dat we als de adelaar zijn. Laten we niet afdalen van onze hoogte!

-Dr. A.B. Simpson

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier