Gemaakt voor een andere wereld

Ik kwam eens iemand tegen die een adelaar als huisdier wilde hebben. Hij deed er alles aan om het dat beest naar de zin te maken. Hij maakte een hoge kooi voor hem met de prachtigste takken waar de adelaar op kon rusten. Hij voedde hem met alle lekkernijen die een adelaar zich maar zou kunnen wensen en omringde hem met andere vogels. Het beste dat het woud te bieden had verdween in de kooi.

Maar die adelaar verloor zijn glans en kwijnde snel weg. Hij leek in niets meer op die machtige vogel uit de bergen. Zijn omgeving mocht dan bijna perfect zijn en zijn bedje was voor de rest van zijn leven gespreid, maar daar had de adelaar geen boodschap aan. Hij verafschuwde het allemaal, want hij hoorde daar niet thuis.

Hij was gemaakt voor de bergen en kon alleen gelukkig zijn als hij zijn krachtige vleugels uit kon slaan en zijn ogen kon richten op de hoogste pieken van het gebergte, het koninkrijk van de rotsen.

En zo is dat ook met ons.
Ook wij zijn niet gemaakt voor deze gevallen wereld. Ons geluk, dat volmaakte geluk waar ieder mens diep van binnen naar verlangt, kan alleen gevonden worden in de ruwe vrijheid van de rotsen van Gods koninkrijk. Net als de adelaar moeten wij onze vleugelen kunnen uitslaan om weg te scheren naar de Rots der eeuwigheid. Onze woonplaats is niet in de kooi van een gevallen wereld, hoe rijk bezaaid die ook mag zijn met haar werelds gemak en comfort. Onze vlucht gaat veel en veel verder, want wij zijn op weg naar de eeuwigheid.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier