Alle dingen

“Ik heb mijn hart aan Jezus gegeven,” zei iemand tegen de dominee. “Ik weet dat mijn zonden vergeven zijn, maar hoe kan God mij, als zondig mens, toch laten delen in Zijn schoonheid, Zijn vreugde en de ware rijkdommen van de hemel? Dat is toch eigenlijk onbegrijpelijk?”

De dominee knikte. “Als mensen meten wij met een menselijke maat, maar we vergeten dat God met andere maten meet. En omdat wij Zijn kinderen zijn, behoort alles wat Jezus bezit ons ook toe. Net als een familie die een prachtige boerderij bezit. Alles is van de familie samen. De ene zoon bezit één derde van de graanschuur en het achterste deel van de varkensstal, terwijl de andere zoon de helft van het maïsveld bezit en slechts drie van de vijfhonderd koeien.

Alles is van de familie en zo is het ook met God en de hemel. Alles behoort de Vader toe, maar als kinderen van God mogen wij delen in al Zijn rijkdommen.” God wil ons alles geven dat Hij zelf ook heeft. Hij geeft ons Zijn Zoon, Zijn liefde, Zijn leven, Zijn Geest en Zijn glorie. Wat een rijkdom en wat een voorrecht en wat een geweldige gedachte dat niets ons ervan kan scheiden.

Wel kunnen we er blind voor zijn door ons ongeloof. Terwijl het Gods plan en hoop voor ons is dat wij met vreugde en blijdschap door het leven stappen, luisteren we maar wat snel naar de stem van de twijfel waardoor wij het goud van God niet herkennen, maar denken dat ons een waardeloze steen werd toegestopt.

De tafel staat gedekt voor ons klaar en God vraagt ons om aan te schuiven, maar door ons ongeloof houden wij vast aan de verschaalde en beschimmelde korsten brood van onze eigen kracht en in plaats van de wijn van het koninkrijk drinken we het vervuilde water van de wereld. God moet niet alleen worden aanbeden. Hij moet in zekere zin ook worden gebruikt. Zijn beloften zijn meer dan mooie, poëtische woorden die ons een goed gevoel moeten geven. Zijn beloften zijn als een waardebon of een bankcheque, maar om meer waard te zijn dan het papier waarop ze gedrukt zijn moeten die ingewisseld worden.

God wil dat wij samen met Hem leven en Zijn kracht gebruiken om verder te komen en vooruitgang te maken. God is meer dan een prachtig idee en een verzekering van een goed en eeuwig leven aan het einde van de rit. Het geloof werd ons gegeven voor vandaag en niet alleen voor de toekomst. “Kom tot Mij,” zegt Jezus. “Ik ben het brood des levens en het levende water.” Als wij Jezus bezitten, bezitten wij alle dingen, want Hij bezit alles. Bijbelgeleerden zijn het er niet over eens hoeveel beloften God precies aan de mens gedaan heeft in de Bijbel, maar het juiste getal schommelt ergens tussen de 3000 en 10.000. Zelfs in het ongunstigste geval bezit jij, als kind van God dus, minimaal 3000 cheques die een duizelingwekkende waarde vertegenwoordigen en die meer dan genoeg veiligheid garanderen voor deze kortstondige reis door dit leven.

Vertrouw dus op de Vader, want Zijn rijkdom is die van jou.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier