Beginnen in Jeruzalem

 Er staat ook dat namens Hem aan alle volken verteld moet worden dat ze moeten gaan leven zoals God het wil. En dat de mensen vergeving kunnen krijgen voor hun ongehoorzaamheid aan God.
Jullie moeten beginnen in Jeruzalem.
Lukas 24:47

Het is indrukwekkend wat Jezus hier zegt. De genade van God moest beginnen in Jeruzalem, daar, in de stad en onder de mensen die Hem verworpen hadden en Hem het meest kwaad hadden gedaan.

Ik zou iets anders verwacht hebben. Zou het niet logischer zijn geweest als Jezus zou hebben gezegd: “Laat berouw en vergeving van zonden gepredikt worden – maar breng deze boodschap NIET naar Jeruzalem, die goddeloze stad. Jeruzalem is het slachthuis geweest van mijn profeten en uiteindelijk hebben ze zelfs Mij, de Zoon van God, met boze handen gekruisigd en vermoord. Kijk liever uit, want dat zullen ze zeker ook bij jullie doen. Laat het evangelie die goddeloze poorten dus niet binnengaan.”

Maar dat zei Jezus niet. De grote opdracht begon te midden van deze moordzuchtige mensen van Jeruzalem

Zo maakte Hij een monument van Zijn barmhartigheid, waarbij aan Jeruzalem het eerste aanbod van eeuwig leven wordt gedaan.

Het is haast alsof onze Heer zei: “Predik eerst in Jeruzalem, opdat mijn arme schapen uit het huis van Israël niet verleid worden te denken dat ze aan eeuwige wanhoop zijn overgeleverd – zo wreed en verachtelijk als ze zijn geweest. Breng Gods genade eerst naar hen opdat zij mogen ervaren dat er zelfs voor hen berouw en vergeving mogelijk is.

Mocht je die arme stakker ontmoeten die zijn speer in Mijn zijde stak, zeg hem dan dat er een andere weg is, een betere weg om tot Mijn hart te komen. Vertel hem dat als hij berouw toont en opkijkt naar Mij die hij zelf heeft doorboord, Ik hem zal koesteren in mijn eigen boezem. Zeg hem dan dat hij in het bloed dat hij heeft vergoten ruimschoots verzoening zal vinden voor zijn grote zonde. Maar vertel hem ook dat hij Mij zelfs meer pijn zal aandoen dan toen hij het eerst vergoot als hij dit aanbod van vergeving weigert.”

Daarom sprak Jezus in Mattheüs 9:13: “Ga heen en probeer te bedenken wat er in de Boeken wordt bedoeld met: ‘Het gaat Mij niet om jullie offers. Ik wil vriendelijkheid en goedheid bij jullie zien.’ Ik ben niet gekomen om goede mensen te roepen, maar om slechte mensen te zeggen dat ze moeten gaan leven zoals God het wil.”

Naar een artikel van Benjamin Grosvenor

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier