Maandag 30 januari 2023

Toen een klein jochie een ongeluk had gehad met een boerenkar en zwaargewond in bed lag, vond de ongelovige buurman het nodig hem eens aan de tand te voelen over dat dwaze geloof van hem. “Al dat geloof van jou heeft je niet veel geholpen,” smaalde hij. “Wie weet ga je wel dood en wat moet je dan?”

De ogen van het jochie schitterden en hij antwoordde enthousiast: “Dan ben ik bij Jezus in de hemel.”

De buurman fronste zijn wenkbrauwen. “De hemel? Je bent een lief joch, dus als er een hemel is hoor je daar misschien wel thuis, maar wat als je daar aankomt en het blijkt dat Jezus daar helemaal niet is. Wat doe je dan?”

“Dat is nogal logisch,” sprak de knul. “Dan ga ik direct naar hem op zoek.”

“Maar,” ging de buurman verder en hij liet zijn stem zakken tot een dreigend gefluister, “wat als blijkt dat Jezus in de hel zit?”

Het jochie knipperde verbaasd met zijn ogen, schudde zijn hoofd en antwoordde: “U begrijpt er echt helemaal niets van. Jezus is de hemel. Waar Jezus loopt, komt de hemel en waar Hij ook gaat, gaat de hemel met Hem mee.”

Wie heb ik in de hemel behalve U? Ook op aarde verlang ik niets anders dan U. Zelfs als ik zou sterven, bent U alles voor mij. U bent de rots onder mijn voeten.
Psalm 73:25-26

Deze week de moeite waard

Een onverwachte ziekte, een economische terugslag of problemen in de familie… Hij kan het aan. Hij lijmt niet alleen het gebroken hart, maar vernieuwt het zelfs helemaal. Tenminste, als we naar Hem kijken.
Lees er hier meer over

E.M. Bounds (1835-1913) was een Amerikaanse schrijver en predikant. Hij heeft elf boeken geschreven, waaronder negen over zijn favoriete onderwerp: gebed. Slechts twee van zijn boeken werden tijdens zijn leven gepubliceerd. Hier een paar van zijn uitspraken over gebed.
Lees er hier meer over

Wie verlangt er niet naar de hemel; die eeuwige plaats waar we onze dorst zullen lessen met het levende water en voortdurend omringd zullen zijn met het licht van God. Daar, waar pijn en verdriet niet welkom zijn en Satan geen kans meer heeft.
Lees er hier meer over

Spreuk van de week
Van huis uit ben ik Albanees. Van nationaliteit ben ik van India. Vanuit mijn geloof ben ik een katholieke non en wat mijn roeping betreft, behoor ik tot de wereld. Maar wat mijn hart betreft hoor ik nergens anders thuis dan bij Jezus. Ik behoor volledig aan de Zoon van God toe.
Moeder Teresa

Om over na te denken
Als je niet het kruis draagt en Mij volgt, kun je geen leerling van Mij zijn.
Lukas 14:27

Het pad van de christen wordt altijd overschaduwd door het kruis van Jezus. Een schaduw? Maar, zo zeg je, ik zoek juist altijd naar het licht van de zon. Ik houd niet van schaduw. Dat begrijp ik, maar toch zal die schaduw van het kruis er altijd zijn als je God liefhebt. Is dat een reden om een plicht te verzaken, iets niet te ondernemen of te besluiten dat jij je maar beter over kunt geven aan angst en twijfel?

Ben jij zo iemand die beweert Jezus overal te volgen, behalve wanneer het pad waar Hij je op stuurt naar het kruis leidt? Is dat jouw geloof? Zo’n geloof brengt geen goede vrucht voor en hoe eerder je je houding verandert, hoe beter. De godsdienst van de Heer is de godsdienst van het kruis, en tenzij we ons eigen kruis opnemen, kunnen we Hem nooit volgen.
W.Hay Aitken – schrijver van liederen (1841-1927)

Uit het archief van Spurgeon
Zeg niet: “Ik zal wraak nemen.” Vertrouw op de Heer. Hij zal voor je opkomen.
Spreuken 20:22

 O, dat vuur van boosheid en frustratie. Dat zijn vijandige emoties die opvlammen om ons te doen struikelen. Laat de woede afkoelen. Zeg niets en doe niets om je gelijk te halen of wraak te nemen. Als je erin mee gaat en de knuppel in het hoenderhok gooit, vertrouw je niet op God maar op je eigen kracht en kom je altijd bedrogen uit. Als je je eigen problemen uitvecht toon je je zondige, menselijke natuur en ben je zeker geen afbeelding van de geest van God. Het is nobeler om direct de weg van de vergeving op te gaan en de overtreding te vergeten. Een wond in je hart laten zitten in plaats van Gods genezende kracht op je te laten inwerken kost je later veel meer. Wraakgevoelens en haat in je hart laten rondwoelen is het openhouden van oude wonden en er voortdurend weer zout in strooien. Een christen moet leren wat het betekent om te vergeven. Dat is de Geest van onze Vader.

Uit de schatkist van het verleden

Elk uur stroomt er meer dan een miljoen ton water over de Niagara-watervallen. Dat geweld kan niemand stoppen. Niemand? Toch wel. God weet er wel raad mee. Soms, als het erg koud is, ontstaat er gedeeltelijke bevriezing; de laatste keer was dat in 2019. Maar in 1848 was de gehele waterval compleet bevroren en kwam er geen druppel water meer naar beneden. De schuimende wateren waren een klomp ijs geworden.

Maken we ons soms zorgen over de woeste staat van deze wereld, of voelen we ons ontmoedigd omdat we onze onstuimige en tegenstrijdige emoties niet onder de duim lijken te krijgen? Maak je maar geen zorgen. Er is een God die er wel raad mee weet.

Rivieren bruisen, Heer, rivieren bruisen en schuimen. Maar machtiger dan de stem van het water, machtiger dan het gebulder van de zee, is de machtige Heer in de hemel.
Psalm 93:3-4

Dat is grappig
Eens zaten een paar discipelen van Jezus in een bootje op een meer. Ze moesten door een nauwe doorgang roeien maar dat ging niet, want er stond een man in de weg, precies boven op het water. Na veel gezucht en geschreeuw herkennen de discipelen eindelijk wie er voor hen staat en roepen Hem dan toe: “Mijn Heer! U staat in de weg!” Jezus roept terug: “Wat bedoel je, IK BEN de weg! Soms vrees ik dat jullie het zijn die in de weg staan.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier