Mensen die in gebed geloofden

E.M. Bounds (1835-1913) was een Amerikaanse schrijver en predikant. Hij heeft elf boeken geschreven, waaronder negen over zijn favoriete onderwerp: gebed. Slechts twee van zijn boeken werden tijdens zijn leven gepubliceerd. Hieronder een paar uitspraken over gebed.

***

 Met anderen over God spreken is zeker een lovenswaardige bezigheid, maar met God over anderen spreken gaat nog net een stap verder. Als je niet geleerd hebt om uitvoerig met God te praten over de mensen die je aan het hart gaan, zul je nooit met succes tegen anderen over God kunnen praten.

***

Een kind van God zou op de eerste plaats een kind van het gebed moeten zijn. Zijn hart zou moeten zijn afgestudeerd, niet op de universiteit van kennis en kunde, maar de universiteit van het gebed. Alleen door het gebed kan een mens leren om werkelijk iets voor zijn medemens te betekenen.

***

Het gebed dat kleur en vorm aan je karakter geeft is nooit een afgeraffeld, haastig gebeuren dat nog snel even tussen twee andere activiteiten wordt ingepropt. Jezus gaf ons het voorbeeld. Hij bad met hart en ziel voor de wereld, met tranen en overgave. Paulus vertelt ons dat hij niet ophield met het bidden voor anderen. Gebed is niet zomaar tijdverdrijf, of een vervelende plicht waar je maar het liefst zo snel mogelijk mee afrekent. Het heeft niets te maken met een bezoek aan een geestelijke keuken waar je wat voedsel uit de kast grijpt om je snel vol te proppen omdat je er de tijd niet voor hebt, terwijl er andere, belangrijker zaken op het programma staan.

***

 Als je echt wilt dat je relatie met God je leven beïnvloedt moet je er de tijd voor nemen en je er volledig voor inzetten. Waarachtig gebed verfrist en vernieuwt het hart. Gebed zorgt dat de stem van God helder door kan komen, en het geeft ons geduld en begrip voor de mensen om me heen; mensen die vermoedelijk helemaal niet bidden, maar juist daarom Gods liefde zo hard nodig hebben.

***

Gebed helpt me om mijn werkomgeving niet te ervaren als een noodzakelijk kwaad; een kille plek waar geestelijke waarden onder het vloerkleed worden gestopt en het geluk ver te zoeken is, maar als een plek waar het licht van God kan stralen, waar ik dankbaar ben voor de rijke zegeningen die ik heb.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier