Maandag 25 juli 2022

Vandaag is de dag waarop het moet gebeuren
Door Joni Earickson Tada

Toen ik het restaurant verliet zag ik haar staan; een vrouw met sliertig lang haar en een honkbalpetje. Ik had het gevoel dat God tegen me zei: “Vraag haar of ze mee wil naar de kerk. Ze moet horen wat jij te zeggen hebt.”

Maar dat zag ik toch anders. “Dat is onzin, Heer. Wat moet ik tegen haar zeggen? ‘Hé… jij daar! Meekomen naar de kerk.’ Dat gaat natuurlijk niet.”

Dus deed ik het niet, maar ik voelde ik me toch schuldig en beloofde ik God dat ik het de volgende keer beter zou aanpakken. Dan zou ik luisteren en gehoorzamen.

Maar toen ik nog geen tien minuten later op de parkeerplaats van de kerk was aangekomen zag ik tot mijn grote verbazing dat de vrouw met het sliertige haar ook uit haar auto stapte. Ze had mijn vriendin, met wie ik naar het restaurant was geweest, gevraagd wie ik was.

“Dat is Joni. Die gaat spreken in de kerk. Het is echt de moeite waard. Waarom komt u ook niet?”

En daar op de parkeerplaats vertelde ze mij haar verhaal. “Ik heb laatst gehoord dat ik borstkanker heb, maar het is al uitgezaaid naar mijn hersenen. Er is geen hoop meer en ik weet niet meer waar ik het zoeken moet.”

Mijn mond zakte open. Nu begreep ik waarom de Geest mij had aangespoord om tegen haar te praten, ook al was ze een wildvreemde.

Die avond sprak ik over het hemelse leven dat ons na dit leven te wachten staat. De vrouw met het sliertige haar opende na afloop haar hart voor Jezus, en verliet de kerk met hoop in haar ogen en vreugde in haar hart.

Maar ik was behoorlijk beschaamd. Ik was tenslotte niet bereid geweest om Gods ingeving om haar mee te vragen te gehoorzamen. God weet het altijd beter dan wij en wij zouden altijd klaar moeten staan om Zijn teken te gehoorzamen, want die persoon waar het om gaat zal ons pad misschien nooit meer kruisen. Bij God is er altijd vergeving, maar toch wil ik dit soort situaties niet te vaak meemaken.

Vandaag is de dag waarop het moet gebeuren.

Deze week nieuw op de site

Niet door kracht en geweld
Liefde is niet arrogant
Leun op Mij (De gouden jaren)

Spreuk van de week

Gebed is als de stille vlucht van adelaars. Alleen jij en God zitten daar samen in de hemelse sferen. Daar, hoog in de lucht weet je dat niets onmogelijk is, omdat je bij Hem bent.

Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt zal nooit in het donker rondtasten, maar leven in het licht.
Johannes 8:12

Om over na te denken

Je hoort mensen vaak zeggen: “Wat waar is voor jou, is niet persé waar voor mij.”

Dat klinkt wellicht heel ruimdenkend, maar is het ook waar? Dat kun je makkelijk uitproberen. Rij maar eens met 120 km door een woonwijk, waar de snelheidslimiet 30 km is. Voordat je het weet word je aangehouden door de politie. Maar dat is geen probleem, want je vertelt de politie gewoon dat 30 km voor jou veel te langzaam is. Wat waar is voor die politieman is gewoon niet waar voor jou. Voor jou gelden nou eenmaal andere regels, dus die politieman kan gewoon weer ophoepelen. Maar dat zal hij niet doen. Ik vrees dat je direct een proces-verbaal aan je broek krijgt en je zult waarschijnlijk ook je rijbewijs wel moeten inleveren.

Zo is het ook met de wetten die God heeft opgesteld. Het is jammer, maar er zijn bepaalde plaatsen op aarde waar God een bepaalde limiet heeft ingesteld en als je verstandig bent doe je gewoon wat er op de geestelijke verkeersborden staat.

Frank Turek

Uit het archief van Spurgeon

Ik ben met u getrouwd.
Jeremia 3:14

Vol brandende genegenheid heeft Jezus voor Zijn bruid gezwoegd, zoals Jakob voor Rachel, totdat haar koopsom volledig was betaald. Nu wacht Hij op het heerlijke uur waarop het geluk zal worden vervolmaakt bij het bruiloftsmaal van het Lam.

Vandaag is Zijn bruid nog als een zwerver in een wereld van ellende. Maar toch al Zijn bruid. Dierbaar in Zijn hart, kostbaar in Zijn ogen, en een bruid wier naam geschreven staat op Zijn handen. Nu al verzorgt Hij Zijn bruid als een liefhebbende, trouwe echtgenoot. Hij betaalt al haar schulden, voorziet in al haar noden, en Hij wil dat zij met trots Zijn naam draagt.

Het woord echtscheiding zal Hij nooit in de mond nemen, want zoals Hij door de mond van de profeet Maleachi zegt: “Ik haat het als je je vrouw wegstuurt.” De dood verbreekt de echtelijke band tussen de meest liefhebbende stervelingen, maar die kan de banden van dit onsterfelijke huwelijk niet verscheuren. In de hemel zullen Christus en Zijn Kerk die vreugdevolle bruiloft vieren. Aardse liefde is slechts een flauw beeld van de vlam die brandt in het hart van Jezus voor Zijn bruid. Om Zijn bruid voor zich te winnen verliet Hij de hemelse gewesten en Zijn Vader.

En die bruid zijn wij…
Wat een wonder.

Uit de schatkist van het verleden
Over het Woord van God

Toen Dwight L. Moody het gebouw doopte dat later het Moody Bijbelinstituut werd, gaf hij de hoeksteen een klap met de troffel en bad hij vurig: “Heer, het gaat om Uw Woord. Niets in deze wereld is zo belangrijk als Uw Woord. We bidden dan ook dat, mocht er in dit gebouw ooit iets anders onderwezen worden dan Uw Woord, U deze school met de grond gelijk zult maken!”

***

William Gladstone, (1809-1898) die driemaal premier van Groot- Brittannië was zei over de Bijbel het volgende: “Wat moet ik antwoorden als iemand mij vraagt naar de remedie voor de diepere smart in het menselijk hart, en waar een mens voornamelijk naar moet zoeken? Wat is de kracht die hem moet steunen in zijn strijd om de onvermijdelijke beproevingen het hoofd te bieden? Dat antwoord is duidelijk. Dan moet ik hem wijzen op iets dat in een bekend lied het ‘oude, oude verhaal’ wordt genoemd en dat verteld wordt in het oude, oude Boek. Dan heb ik het natuurlijk over het Woord van God, het grootste geschenk dat er ooit aan de mensheid gegeven is.”

Dat is grappig
Ongeloof…? Daar word je niet echt vrolijk van, of soms misschien wel?

Een fervent voorstander van de evolutietheorie was bij een gelovige dame uitgenodigd voor het eten. De man had lekker gegeten en was diep onder de indruk van de heerlijke maaltijd die hij voorgeschoteld had gekregen. “Heeft u nou zo fantastisch gekookt of was iemand anders de kok?” vroeg hij beleefd.

“Welnee,” zei de vrouw. “Niemand heeft die maaltijd gemaakt. Die was er gewoon opeens. Wat een wonder, hè?”

***

Een bedrijfsleider in een vleesfabriek zei: “Het kost een nieuwe werkkracht twee volledige dagen om te leren hoe onze vleesmachine moet worden schoongemaakt. Om dat te kunnen moet je leren hoe je die machine, met zijn zeventien onderdelen, in elkaar moet zetten. Op wetenschappelijk gebied ben ik echter maar een groentje en als je mij dus vraagt of deze prachtige wereld die zo zorgvuldig door het universum zweeft, geleidelijk aan tot stand kwam door mutaties en toevalligheden die miljarden jaren duurden, dan moet ik je zeggen dat ik het allemaal niet zo precies weet.

Maar wat ik wel heel zeker weet is dat wanneer jij die zeventien onderdelen van onze vleesmachine in een wastobbe stopt en zeventien miljard jaar door elkaar schudt, je nog steeds geen goedwerkende vleesmachine hebt.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier