Hemels Perspectief

Meer gedachten over de hemel

Gaat het goed met uw kind? En zij zei: Het gaat goed. (2 Koningen 4:26)

Wie kan de pijn beschrijven nu het kindje is heengegaan? Toch kunnen we troost en moed putten uit de wetenschap dat een liefde die groter en sterker is dan de onze over hem waakt en hem heeft meegenomen. Waarom hij van ons werd weggenomen in het ochtendgloren van zijn bestaan is ons niet duidelijk. Dat is het geheim van de wereld waar hij nu is binnengegaan en alleen in die wereld  zullen wij het ten volle begrijpen. Onze aardse wereld is klaarblijkelijk niet de plaats waar iedere ziel de school van het leven moet doorlopen. Voor sommigen is deze aarde slechts hun geboorteplaats. Zij werden geboren om te worden opgenomen en zo hun opleiding in een andere wereld te krijgen. Kunnen we er niet op vertrouwen dat onze hemelse Vader heel goed weet waar Zijn kinderen het beste tot volledige volwassenheid kunnen komen? Is het niet genoeg voor ons om te weten dat Hij ze in zijn handen bewaart?

Ik zal u niet als wezen achterlaten; Ik kom weer naar u toe.(Johannes 14:18)

Ben je bang voor de eenzaamheid? Jezus komt naar ons toe en spreekt liefdevol tot onze harten: “Mijn kind, het is niet Mijn wil dat je deze aarde alleen doorkruist; je bent niet verondersteld om de rivier alleen te doorwaden en alleen aan de overkant te komen!”

Hoe zou het ons troosten en steunen als wij die woorden echt zouden begrijpen. Jezus leidt ons over ons levenspad en soms zelfs door een duistere vallei, maar altijd weer leidt hij ons uiteindelijk rechtstreeks naar het doel. Dat is het hart van God. We praten graag over “die andere wereld”, maar is die toekomstige wereld wel zo anders? Is ook die wereld niet, net als deze, ‘Gods wereld’? Na dit aardse leven gaan onze geliefden niet naar een vreemde dimensie waar ze zich  nauwelijk thuis zullen voelen omdat die nieuwe wereld zo anders is dan het aardse. Hoe zou je het licht van de Hemel dan kunnen beschrijven? Het is het gezicht van Jezus.

Wat geeft de Hemel ons? Hij geeft ons de warmte van Jezus.

Waar draait het om in de Hemel? Het draait om Jezus. In dat opzicht is het dus niet nieuw. Wij zullen ons daar thuisvoelen vanaf het moment dat we er binnenkomen. Er is niets onbekends en vreemds aan de Hemel. De Hemel straalt natuurlijk oneindig veel warmer en helderder dan onze aarde en de zuivere vrede en vreugde kunnen met geen aardse pen worden beschreven, maar het draait om dezelfde waarheden als hier op aarde. Het draait om de aanwezigheid van God.

Tegen de morgen klinkt er gejuich. (Psalm 30:6)

Even verderop zijn er geen doornen meer. Daar loop je langs velden vol bloemen en ruik je hun hemelse geur.
Even verderop kom je geen vijanden meer tegen. Daar lopen alleen nog gelijkgestemden, die je aanmoedigen met wijsheid, humor en hun diepe gedachten.
Even verderop zijn de zware wolken verdwenen. Daar stralen de helderste sterren en verwelkomt een frisse morgenzon een nieuwe dag. Even verderop ziet alles er beter uit. De dalen zijn vruchtbaarder, rijker en groener. De heuvels en bergen zijn indrukwekkender, de bloemen schoner en de kleuren intenser. Houd moed, dierbare vriend. Verderop is het allemaal beter.

Bewerkt naar Charles Cowman

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier