De man die voor mij stierf

Naar een getuigenis van James McConkey

Eens, in een tijd waarin ik geen rust leek te kunnen vinden en ik niet goed wist hoe ik moest geloven, hoorde ik een preek over toewijding aan God. Een mooie preek, dat wel, maar toch zei het me niet veel en ik hoorde niets nieuws. Totdat de voorganger knielde om te bidden en de zin liet vallen: O Heer, U weet dat wij de Man die voor ons stierf volledig kunnen vertrouwen.”

De Man die voor mij stierf volledig vertrouwen?

Dat had ik me nooit eerder gerealiseerd en dat was het woord waarop ik gewacht had.

Terwijl ik naar huis liep, dacht ik diep na over alles wat toewijding voor mij en mijn leven zou kunnen betekenen. Ik was er niet zeker van. Zou ik mij echt aan God durven overgeven? Wat als het niet goed zou gaan en ik erdoor in moeilijkheden zou komen?

Zo bleef ik met mijzelf in strijd, maar toen, boven het lawaai en het geraas van het verkeer om mij heen uit, kwam die ene zin van de voorganger weer bij me op: “De Man die voor je stierf is te vertrouwen.”

Toen ik thuis kwam viel ik voor mijn bed op mijn knieën. Ik was al mijn hele leven een Christen geweest, actief in de kerk en ik had trouw iedere preek gevolgd waarvan men zei dat ik die moest horen. Toch ontbrak het me aan geloof; ik had mijn leven nooit volledig aan God overgegeven.

Zou ik het stuurwiel van mijn leven echt aan God durven over te geven? Zou ik in staat zijn niet langer vast te houden aan de manier waarop ik dacht dat mijn leven zou moeten verlopen?

Toen, voor een laatste keer, kwam die gedachte weer bij me op. Helder en krachtig, vol evenwichtige overtuigingskracht: “Mijn kind… Ik ben de man die voor jou stierf. Als je Mij niet kunt vertrouwen, wie dan wel?”

Dat was het. In een flits zag ik dat de Man die zoveel van me hield dat Hij voor mij gestorven was, volledig te vertrouwen was. Ik kon Hem alle zorgen van mijn leven rustig toevertrouwen. En sinds die dag, nu vele decennia geleden, heeft Hij me nog nooit in de steek gelaten en mij telkens weer veilig door mijn leven geloodst.
En jij? Kunt jij de Man die voor je stierf vertrouwen? Hij is geen man die kan liegen en wat Hij heeft beloofd zal Hij ook zeker vervullen. Vertrouw maar op Hem.

Romeinen 11:6 – Het Boek
Hen heeft Hij uitgekozen. Niet omdat ze zo goed leefden, maar omdat Hij van hen hield en goed voor hen wilde zijn. Als het een beloning was voor hun harde werken, dan was het niet meer uit liefde. Maar Hij heeft hen uit liefde gered. Niet omdat ze het verdiend hadden.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier