Altijd een stap vooruit

Altijd een stap voor ons uit

In de oudheid liep de herder altijd vooraan. De schapen volgden hem op gepaste afstand en zo kon de herder de weg verkennen. De herder stond altijd voorop. Wolven of leeuwen die zich te goed wilden doen aan een lekker schaap moesten dus eerst met de herder afrekenen en die wetenschap was vaak al meer dan voldoende om de wilde beesten te doen besluiten de kudde met rust te laten.

Jezus zei hetzelfde in Johannes 10.

Hij roept zijn schapen bij hun naam en brengt ze naar buiten. Als alle schapen buiten zijn, loopt hij voor ze uit. Zij volgen hem omdat zij zijn stem kennen.
(Johannes 10:4)

Is het niet fijn om je te realiseren dat God voor je uitloopt? Hij staat voorop. Hij loopt vandaag de dag van morgen en die van overmorgen al binnen. Juist de toekomst, die ons vaak vervult met angst, is Hem bekend. Angst is nergens voor nodig, want onze herder neemt daar nu al een kijkje. Hij jaagt de wolven en de leeuwen nu al weg die zich morgen aan ons te goed willen doen.

 

Alle problemen van morgen en van alle dagen die gaan komen moeten eerst langs de herder voordat ze bij ons kunnen komen. En mocht er dan toch iets zogenaamd mis gaan, dan is het overduidelijk dat de herder er een bedoeling mee heeft en ons ongemak een deel van Zijn plan is. Er valt dus helemaal niets te vrezen.

Als Gods liefdevolle hand ons in een bepaalde richting stuurt is het de goede richting, ook al zien we dat niet altijd direct en verzetten we ons tegen de dingen die we niet begrijpen. Maar de ogen van het geloof weten dat de herder nu al bezig is met de reuzen en monsters van morgen. Natuurlijk lopen we rond in een gevaarlijke wereld en zouden we soms liever veilig achter blijven in de warme beschermde schaapskooi, maar dat is niet altijd het plan van de herder. Schapen die er nooit op uit trekken en altijd achterblijven in de schaapskooi geven de herder maar weinig plezier. De Heer vraagt tenslotte van ons om vrucht te dragen en dat lukt niet in de schaapskooi. Maar onze hogepriester kent de weg en is vertrouwd met al onze onzekerheid.

En vergeet het niet, de Meester geeft ons nooit een last die te zwaar voor ons is. Wat een zegen om vol vertrouwen achter de herder aan te mogen lopen, met geloof in ons hart en de banier van Zijn eeuwige overwinning wapperend boven onze hoofden.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier