Een storend effect

Jezus zelf zei: “Als de lasten u drukken en u vermoeid bent, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven. Voeg u naar Mij en wees mijn leerling, want Ik ben vriendelijk en nederig van hart. Bij Mij zult u diepe innerlijke rust vinden. Wat Ik van u vraag is nooit te zwaar en de last die u voor Mij moet dragen, is licht.’

Niet iedereen is het daar mee eens, zo blijkt uit een recent krantenartikeltje. Daar staat vermeld dat het de patiënten in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in New York niet is toegestaan om naar Christelijke televisieprogramma’s te kijken. “Dit doen we…,” aldus de ziekenhuisfunctionarissen, “… omdat het een storend effect heeft op de patiënten.”

De voorzitter van de psychiatrische afdeling vertelde een verslaggever dat de reeds bestaande symptomen door dergelijke geloofsprogramma’s verergeren. ”

 

De patiënten krijgen er het valse idee door dat ze met vertrouwen en geloof niet langer ziek hoeven te zijn en dat geloof in God hen kan helpen. Dergelijke programma’s zijn medisch dus niet verantwoord en staan lijnrecht tegenover onze behandelmethodes.

Klopt zijn redenering?

Dat hangt er maar vanaf waar jij in gelooft. Persoonlijk vertrouw ik liever op God en op Zijn Woord dan op het woord van zo’n geleerde en goed-opgeleide voorzitter. Het lijkt andermaal een bevestiging van de eeuwigdurende strijd tussen het geloof en de wereld. Jakobus zegt daarover: “Weet u niet dat als u vriendschap met de wereld sluit, dit betekent dat u een vijand van God bent? Wie voor de wereld kiest, maakt zichzelf tot vijand van God.”

Jezus zelf werd in Zijn tijd op aarde uiteindelijk gekruisigd. Dat soort dingen doen we nu niet meer, want wij zijn inmiddels geciviliseerde en ontwikkelde mensen geworden, maar als Hij vandaag op aarde zou rondlopen zou men ongetwijfeld zeker proberen om hem direct op te nemen in een gesloten afdeling.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier