Vroege vogels

Elke morgen kijk ik omhoog naar U
en wacht op uw antwoord,
en U hoort mij roepen.
-Psalm 5:4

“Ik schiet mijn gebed omhoog als een pijl, en daarna zal ik ‘omhoog kijken’ om te zien of ik raak geschoten heb. Wanneer het gebed in de morgen wordt afgeschoten blijft het ‘omhoog kijken’ de hele dag. – Charles Stanford

***

Er worden veel vroege vogels genoemd in de Bijbel. Deze mannen en vrouwen van God vonden de oplossingen voor hun levensproblemen door hun gebeden te richten naar Degene die hen zou horen en hen zou helpen bij hun dagelijks werk.

Nog voordat de dag begon ontvingen ze het vertrouwen dat ze nodig hadden om hun verantwoordelijkheden te dragen.

Abraham stond vroeg in de morgen op om voor de Heer te staan (Genesis 19:27) Jakob was al vroeg uit de veren om de Heer te aanbidden (Genesis 28:18) Mozes bouwde vroeg in de ochtend een altaar voor God (Exodus 24:4) en ontmoette God vroeg op de berg Sinaï (Exodus 34:4) Hanna en Elkana stonden vroeg op om God te aanbidden (1 Samuel 1:19) Job werd heel vroeg wakker om offers te brengen (Job 1:5) David was voor zonsopgang aan het bidden (Psalm 119:147 en Psalm 57:9) Hizkia stond in alle vroegte op en riep de leiders van de stad bijeen en ging naar het Huis van de Heer (2 Kronieken 29:20) De Zoon van God stond voor dag en dauw op om te gaan bidden op een stil plekje. (Markus 1:35)

 ***

In de koelte van de morgen spreekt Hij tot mijn hart.
Het is een gefluister in mijn oor, heel stil en zacht.
En dan, voordat de wereld me met plicht en zorg weer tart,
vind ik daar in de tempel, dicht bij Jezus, nieuwe kracht.

Nog voor de dag begint sluip ik zachtjes bij Hem binnen,
De wereld schreeuwt en huilt dat ik die tijd niet nemen moet.
Maar Jezus kijkt me teder aan: “Mijn lieve kind, alleen kun je het echt niet winnen…
…Het is de tijd bij Mij, die het steeds weer voor je doet.”

 

Iemand zei eens: “Leun iedere morgen weer opnieuw op de vensterbank van de hemel en tuur even met een oprecht hart naar binnen. Kijk naar God en zie Hem recht in de ogen. Zijn liefde stroomt binnen en zal je sterken voor de dag. Wat er die dag ook gebeuren zal, je bent er klaar voor.

***

De kameel knielt bij het krieken van de dag
om door zijn gids bepakt te worden.
Dan staat hij op
om de weg door de woestijn in te slaan
en zijn plicht te vervullen.

Zo moeten ook wij knielen aan het begin van de morgen,
zodat God de hele dag voor ons kan zorgen
en we verzekerd kunnen zijn
dat Hij geen lading te zwaar zal maken
om te dragen.
Auteur onbekend

De naam van  Jezus

Daarom heeft God Hem de hoogste plaats
en de allerhoogste titel gegeven

Filippenzen 2:9

Voor veel mensen is Jezus Christus enkel een model om na te schilderen, een goed onderwerp om een verhaal over te schrijven, een prachtige vorm voor een beeldhouwwerk, of iets om een mooi lied over te schrijven. Maar Jezus is veel meer dan dat.

Voor hen die echt Zijn stem gehoord hebben, Zijn vergeving ontvangen hebben en Zijn zegen gekregen hebben, is Hij muziek, warmte, licht, vreugde, hoop en verlossing; een Vriend die je nooit in de steek laat, die je optilt als anderen je willen vertrappen.

We kunnen Hem nooit uitputten, op Hem kunnen we al ons verdriet en onze problemen stapelen. Hij staat altijd klaar om ons op te beuren en te helpen en Hij staat ons te woord met dezelfde liefde en met een oprechte glimlach.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier