Vergevingsweek

… Vergeef elkaar als iemand iets tegen u heeft. Volg hierin het voorbeeld van Christus.
– Colossenzen 3:13

In de rimboe in Afrika bestond al tijden de Nationale Week van Vergeving. Het evenement werd gehouden in het droge seizoen, wanneer alles er zonnig en vrolijk uitzag. Iedere man en vrouw beloofde iemand anders te vergeven die hem kwaad had aangedaan; echt of denkbeeldig, zodat alle misverstanden, verwijdering of ruzie uit de wereld konden worden geholpen.

Voor ons Christenen is het een onderdeel van onze overtuiging dat iemand zijn/haar broeder of zuster vergeeft. Maar mensen die nog niet zo lang geloven kunnen die mogelijkheid gemakkelijk over het hoofd zien door de drukte van hun werk en hun bezigheden. Een Week van Vergeving dwingt iedereen om er weer aan te denken. De week eindigde met een festival van geluk en blijdschap onder de Afrikaanse Christenen.

In de tegenwoordige tijd bestaan er soortgelijke festiviteiten waarbij Christus niet noodzakelijkerwijs wordt beleden. Maar de kracht van vergeving is er niet minder om.

Jezus is specifiek voor ons gestorven zodat alles wat wij verkeerd doen vergeven kan worden. We vragen Hem om vergeving zodat wij door Zijn bloed gereinigd kunnen worden en eeuwig leven verkrijgen in de hemel.

We moeten elkaar ook vergeving vragen en onderling met elkaar in het reine blijven. Jezus zegt dat als wij elkaar niet vergeven, de Hemelse Vader ons ook niet kan vergeven.

Vergeving maakt de lucht rein en dan kunnen we met een schone lei verder gaan. De broeierige gevoelens die we tegen elkaar koesteren worden weggeblazen door de wind van Zijn genade.

Laat niets tussen ons in staan, Heer,
schijn met uw heldere stralen van liefde;
jaag die nare mist uit de lucht.
Bewaart U mijn hart in uw handen,
dan slaat de haat op de vlucht.

Laat onze wrok vervliegen als de nevel van de dageraad. Als God vergeeft, vergeet Hij al het kwaad!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier