God had een beter plan.

Hebreeën 11:40

Onze hemelse Vader neemt op aarde nooit iets weg bij Zijn kinderen zonder er iets beters voor in de plaats te geven. -George Müller

Waarom heeft God ons toch op deze manier geleid? Waarom is de situatie toch zo moeilijk en lijkt er geen einde aan te komen? Die gedachten hebben we allemaal weleens. Maar Zijn kracht en genade komen op deze manier veel duidelijker tot ons dan wanneer ons niets zou overkomen.

Het is een van de vele mysteriën van het geloof en laat andermaal zien dat God onze levens heel anders bekijkt dan wij dat doen vanaf onze aardse positie. 

 

 

“Deze kostbare schat hebben wij in kwetsbaar aardewerk, ons lichaam. Iedereen kan zien dat de buitengewone kracht in ons niet van onszelf is, maar van God.” -2 Korinthiërs 4:7

Momenten waarop de dingen niet zo gaan als wij dat zouden willen maken ons meer bewust van onze afhankelijkheid van God. Hij probeert ons te leren van Hem afhankelijk te zijn en ons volledig aan Zijn hand over te geven.

Jezus Zelf gaf zich over aan de Vader en wil ons leren geen enkele stap te zetten zonder Hem. Zo leren we vertrouwen. Er is geen andere manier om geloof te leren dan door een beproeving. Het is Gods school van geloof en het is beter voor ons om op God te leren vertrouwen dan alleen maar plezier te hebben in het leven.

Als we deze les van geloof eenmaal geleerd hebben, dan hebben we iets moois bereikt en hebben we een schat binnengehaald. Zonder vertrouwen hebben we niets en blijven we zelfs met de grootste rijkdom arm.

Uit: Days of heaven upon earth
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier