Een biddende moeder

Blijf geloven
-Markus 5:36

Een oude vrouw met een krans van sneeuwwit haar rond haar gelaat was aan het bidden voor haar zoon John. Dikke tranen biggelden over haar wangen terwijl haar handen druk waren met het wassen van kleding in de wastobbe. Ze waste kleren voor anderen om in haar onderhoud te voorzien en gebruikte de tijd ook om te bidden voor haar John die, toen hij nog een tiener was, van huis was weggelopen om zeeman te worden. Er gingen nu verhalen over hem de ronde dat hij een slecht man was geworden en ze bad vurig dat hij zich ooit zou bekeren en God tijdens zijn leven nog zou dienen.

Het zou een mooi tafereel vormen voor een schilderij.

De moeder geloofde vast in twee dingen; de kracht van gebed en de bekering van haar zoon. Dus onder het schrobben van de kleding over het wasbord bad ze en bad ze, iedere dag weer.

Uiteindelijk beantwoordde God haar gebeden door een wonder in het hart van John Newton te bewerkstelligen. De zwarte vlekken van de zonde waren weggewassen door het Bloed van het Lam Gods. “Al waren uw zonden rood als scharlaken, Ik maak ze wit als sneeuw. Al waren ze vuurrood, ze zullen worden als witte wol.” 1

De gebeden aan de wastobbe werden verhoord, net zoals alle gebeden die omhoog gezonden worden in de Naam van Jezus. John Newton, de dronken zeeman werd John Newton, de zeeman-predikant. Hij bracht onder andere Thomas Scott tot de Heer. Deze man was hoogopgeleid en zelfgenoegzaam, maar door de gebeden aan de wastobbe werd er weer een wonder bewerkstelligd en ging Thomas Scott zijn pen en papier gebruiken om duizenden ongelovige harten tot Christus te leiden. Een van die harten behoorde toe aan een depressieve man William Cowper genaamd, die later in een ogenblik van inspiratie schreef:

Er is een bron, gevuld met bloed,
Gevloeid uit Jezus’ zij;
En wie zich werpt in dezen vloed
Wordt in Hem rein en vrij! 2

Dit lied bracht talloze mensen tot de Man die op de Calvarieberg gestorven is. Een van die mensen was William Wilberforce, die een belangrijk Christelijk staatsman is geworden en duizenden Britse slaven van hun ketenen heeft bevrijd. Een van de mensen die hij tot de Heer heeft gebracht was Leigh Richmond, een geestelijke van de Gevestigde Kerk op een van de Kanaaleilanden. Hij heeft het boek: “De dochter van de veehouder”3 geschreven, dat in veertig talen werd vertaald en als een laaiend vuur rondging om de harten van duizenden mensen tot Christus te brengen.

En dat kwam allemaal doordat een oude moeder God op Zijn Woord geloofde en bad dat het hart van haar zoon zo wit kon worden als het sop in haar wastobbe.

1. Jesaja 1:18
2. Uit: Zangbundel Johannes de Heer -216
3. Oorspronkelijke titel: The Dairyman’s Daughter
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier