Uw verlossing, Uw licht

O God…. Laat uw licht schijnen, want dan zullen wij worden bevrijd.
Psalm 80:4

Een korte overdenking herschreven uit een oud Bijbels dagboekje

Toen wij kinderen waren was het leven vaak onbezorgd en lachte het geluk ons in de meeste gevallen toe. Wij zongen wellicht liedjes zoals: “Ik ben een kind, door God bemind, geschapen voor ’t geluk.” Het leven was vol hoop en er leek geen vuiltje aan de lucht van de toekomst.

En nu zijn we ouder… en wijzer.

Nu weten we beter. Terwijl wij nog steeds Gods kinderen zijn, nog steeds bemind en nog steeds geschapen voor het geluk, wordt onze persoonlijke hemel vaak overschaduwd door duistere wolken en weten we dat het leven niet alleen zonneschijn voortbrengt maar ook pijn en diepe smart. Wat wij als kinderen van onze hemelse Vader dan ook harder nodig lijken te hebben dan iets anders is Gods troost en Zijn verzekering dat Hij leeft en bij ons is.

Vreemd genoeg zoeken wij die troost niet altijd direct bij God zelf. Wij proberen onszelf te helpen door wanhopig te trachten, ons opgejaagde hart tot rust te brengen met aangeleerde technieken of wereldse hulpmiddelen. In ons verlangen naar rust en vrede wordt de deur naar de raad van anderen wijd open gegooid, maar niet altijd met het gewenste resultaat.

Helaas is de hulp van mensen, hoe goed die ook bedoeld is, bijna altijd gebrekkig en ontoereikend. Hoe kan een ander mens precies weten wat jouw treurende of onzekere en verdorde hart nodig heeft? Maar God die ons maakte weet dat precies. Het zonlicht van God zelf, het licht van Zijn hemelse aanwezigheid verdrijft elk vals licht en iedere misleidende leer en brengt ons in gemeenschap met Hem zelf. Vanaf Zijn troon straalt Zijn genezende licht en geeft ons in een ogenblik nieuwe visie; nieuwe hoop en verfrissing die ons aanspoort moedig verder te lopen op het bergpad dat voor ons ligt.

Slaat de schrik jou op dit moment misschien om het hart en wordt de wereld je teveel met al haar schreeuwerige en indringende boodschappen die ons zogenaamd de weg wijzen,  maar uiteindelijk slechts leiden naar een modderige vlakte zonder licht en hoop? Laat het dan ook jouw gebed zijn dat zegt: “O God, laat Uw licht schijnen, want dan zal ik bevrijd worden. Laat mij niet alleen, maar laat mij Uw leven, Uw verlossing en Uw licht zien.”

De Vader die niet kan liegen en die geen valse beloftes doet zal Zijn hemelse macht en aanwezigheid tonen, want hij hoort iedere zucht van Zijn kleine schaap.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier