Uitspatting

Jezus was in Bethanië, in het huis van Simon de melaatse. Tijdens het eten kwam er een vrouw binnen. Ze had een flesje echte, dure nardusolie bij zich. Zij brak de hals eraf en goot de olie over het hoofd van Jezus uit.
-Markus 14:3

Extravagantie is een deel van de natuur van God. Denk eens aan alle prachtige zonsopgangen en zonsondergangen die Hij maakt. Zoveel bloemen en vogels, zoveel onbeschrijflijk mooie dingen die over de hele wereld te zien zijn, overdadige woestijnbloemen die alleen Zijn ogen zien.

Maria deed spontaan iets wat ook overdadig was. Zij liet in haar daad van overdadige devotie zien dat de grote liefde van haar leven Jezus Christus was.

“Zij gaf wat ze had.”
-Markus 14:8. 

Ze deed alles wat ze menselijk gesproken kon doen. Ze kon onmogelijk nog meer doen. Het was een van de weinige keren dat Jezus een groot compliment gaf.

Hij zei: “Overal ter wereld waar over het goede nieuws van God wordt gesproken, zal ook verteld worden wat zij gedaan heeft.” -Markus 14:9. Dat deed Hij omdat de Heer in de zalving met de olie een exacte illustratie zag van wat Hij zelf op het punt stond te doen. Hij stelde de daad van Maria op gelijke hoogte met Zijn kruisiging. God brak het leven van Zijn Zoon in gruzelementen om de wereld te redden. Zijn wij bereid om onze levens voor Hem in de waagschaal te leggen? Onze Heer raakt buiten Zichzelf van vreugde wanneer Hij ons ziet doen wat Maria van Bethanië deed.

Heb ik ooit gedaan in het hart van God wat Maria van Bethanië teweeg bracht? Zij gaf wat ze had, meer kon ze niet doen. Ik heb niet gegeven wat ik heb totdat ik hetzelfde gedaan heb.
-Oswald Chambers

De enige manier om iets voor jezelf te houden is door het weg te gooien!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier