Overvloedig bewaterd

Door de eeuwen heen hebben dichters de regen vaak vergeleken met tranen. De hemel huilt als de regen op de aarde neerdaalt. Jeremia, die ook wel eens de huilende profeet wordt genoemd ziet ook nog wat anders, en vergelijkt een vreugdevolle ziel met een tuin die overvloedig bewaterd is door haar hemelse neerslag. Hij schrijft: “Hun leven zal zijn als een tuin met genoeg water en al hun problemen zullen voorbij zijn.” *

Zo maakt hij de vergelijking dat een gelukkig mensenleven ook regelmatig goed bewaterd moet worden door een overvloed aan regen. Na de regen komt niet alleen de zon, maar staan alle planten fris en rechtop te stralen terwijl de laatste druppels van hun bladeren druipen. Iedere zacht geurende bloesem fonkelt met de helderste tinten na het verfrissende bad.

Jeremia had gelijk. Regendruppels zijn niet noodzakelijkerwijs de tranen van de hemel maar een uitstorting van schoonheid

Ben jij vermoeid, mijn uitgeputte hart?
Wees toch niet bang voor aardse pijn,
want in het leed zullen al die rozen beter groeien
en zal er ware schoonheid voor je zijn.

God heeft het je gezegd, Zijn woord staat vast.
De zegening zal komen, het is jou echt gegeven,
Want als de wolken hun water hebben uitgestort dan straalt en geurt jouw tuin met ‘t hemels leven

Doorgaans is niemand echt blij als de wolken zich boven ons samenpakken. Niemand zit te wachten op pijn en tegenslag. Soms worden we er zelfs opstandig door. ‘Niet nog een keer. Wij hebben immers al genoeg voor onze kiezen gekregen?’ Liever zouden wij iedere dag weer opnieuw het perfecte klimaat hebben, niet te warm, niet te koud, met net genoeg zon en niet teveel wolken. Maar vergeet niet dat de vreugde over onze hemelse bestemming alleen maar groter wordt door dagen van duisternis en pijn.

Een leven dat dicht bij God wil wonen, zal vaak bewaterd worden door hemelse tranen. Iedereen die samen wandelt met de ‘Man van Zorgen,’ zal ook Zijn tranen ontvangen. Maar daardoor schieten de kostbaarste en mooiste planten op in de zachte grond van ons hart. Zijn vreugde wordt dan in ons volmaakt.

  • Jeremia 31:12

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier