Compensatie in de hemel

Ik weet zeker dat wat voor lijden wij hier ook doormaken, het in het niet valt bij de schitterende heerlijkheid die God ons straks zal laten zien.
Romeinen 8:18

Hoe die schitterende heerlijkheid er uitziet is voor ons voorlopig nog verborgen, maar dat deze pracht ons te wachten staat is zeker. God zal je compenseren voor alle pijn die je in dit leven hebt doorstaan. Op het moment dat je de hemel binnen komt zegt Hij misschien: “Geef deze man een van die paleizen met torens en zuilen aan de gouden oever van de kristallen zee.” Of: “Geef deze vrouw een huis tussen de amarantbloesems en de fonteinen die schitteren in het eeuwigdurend zonlicht. Geef haar een sofa onder een overkapping van regenbogen, waar ze kan uitrusten van al haar zorgen als vrouw en moeder, na veertig jaar haar huishouden te hebben gediend.” In de Bijbel wordt ons een heerlijkheid beloofd waarbij alles van deze aarde in het niet valt. “Geef deze zielen die zojuist zijn aangekomen van de aarde de kostbaarste dingen en laat de grootste rijtuigen aan hun deuren voorrijden en hang de zuiverste harpen aan hun muren die ooit bespeeld zijn.

Laat hen de grootste zielsvervoering aller tijden ervaren. Zij hebben het moeilijk gehad op aarde met het verdienen van de kost, het verzorgen van zieke kinderen of chagrijnige oude mensen, of ze moesten tot op hoge leeftijd doorwerken terwijl ze kortademig waren, reumatisch en slechtziend. Kamerheren van de hemel, bewaarders van het koninklijk gewaad, tafeldienaren van eeuwig koningschap, compenseer deze lieden honderdvoudig, duizendvoudig, miljoenvoudig voor alles wat ze geleden hebben van hun jeugd tot aan hun dood en laat al degenen die op de heuvels of in de tempels, of op de troon of op de muur van jaspis klaargemaakt werden voor dit hemelrijk door beproevingen en pijn, opstaan en met hun scepters zwaaien!”

En ik keek en zag dat al die mensen die voor de Heer hadden geleden opstonden en met hun scepters zwaaiden in het licht van een zon die nooit ondergaat, en toen begreep ik beter dan ooit dat pijn en problemen voor een goed doel zijn en dat op de koudste avond het poollicht het helderst schijnt aan de noordelijke hemel.

Naar een artikel van Thomas DeWitt Talmage, predikant uit de 19e eeuw

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier