Na de storm

God geeft ons niet altijd een makkelijke reis naar het beloofde land, maar wij kunnen er verzekerd van zijn dat de reis veilig verloopt en wij behouden thuis zullen komen.

Bonar

Misschien ken je ze ook wel. Mannen en vrouwen die tot het uiterste gedreven werden en alleen in het gebed nog troost vonden. Maar dan maanden later, als de pijn en de strijd reeds lang vergeten zijn blijkt dat er een zekere zachtmoedigheid en een hemelse glans over deze mensen rust. Ze zijn een levend voorbeeld geworden van de kracht van het Evangelie en de realiteit van een leven met God.

Zo zag ik ook een overweldigende storm. De lucht was inktzwart, de wind deed de bomen heen en weer zwiepen en het duister werd slechts onderbroken door het felle licht van de vernietigende bliksemstralen. De hemelse sluizen werden geopend en het land leek te verdrinken onder de last van het water. Wat een verschrikking. Kleine spinnenwebben en machtige eikenbomen werden uit elkaar gerukt en niets leek te ontkomen aan de duistere machten die over de aarde raasden.

 

Maar opeens was de bliksem voorbij, de donder trok zich terug, de regen hield op en ik voelde de westenwind die met zijn verfrissende bries over het land woei. De donkere wolken werden weggedreven en het laatste wat ik nog zag van de storm was de stralende regenboog met haar belofte van vernieuwing en schoonheid.

En de schoonheid kwam. Wekenlang stonden er kleurige zomerbloemen, was het gras groener, waren de beekjes voller en wierpen de bomen hun bontgekleurde schaduw waar kinderen vrolijk speelden. De storm was reeds lang voorbij en de wereld straalde en zong haar lofliederen tot God.

Regent het, mijn kleine bloem?
Wees blij voor elke druppel uit het rijk van boven.
Teveel zon zal je levenslicht snel doven.
Het is waar, de luchten zijn zo angstig duister,
maar vergeet het niet, ‘t is de stap naar nieuwe luister.

Ben je zo vermoeid, mijn hart?
Wees maar niet bang voor al dat aardse lijden,
want geloof me, uiteindelijk zal het je verblijden
en zul je weer in ’t zonlicht staan
als de storm zijn volmaakte werk heeft gedaan.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier