Ik ben eeuwig

Dr. W.B. Hinson sprak voordat hij stierf de volgende woorden van de kansel: “Ik kan me nog herinneren dat de dokter tegen me zei: ‘Walt…het spijt me, maar je lichaam wil niet meer. Je gaat binnenkort sterven’.

Een hele schok, maar natuurlijk iets waar iedereen eens mee te maken krijgt.

Die dag liep ik door de velden terug naar huis. Ik keek naar de bergen waar ik zo van houd. Stoere rotsen als een symbool van kracht. Ik keek naar de rivier met zijn troostend kabbelende stroom en het kristalheldere water.

Ik keek naar die prachtige bomen die me telkens weer toefluisterden dat God goed is en het leven mooi. ‘s Avonds keek ik naar de hemel… Alle lichtjes flonkerden en vervulden mijn hart met vrede.

Toen zei ik: “Ik zal jullie misschien niet lang meer zien, maar berg, als jij er niet meer bent, zal ik nog leven. Rivier… als jij niet meer naar de oceaan toe stroomt, zal ik er nog zijn. Sterren, als jullie van de hemel vallen en uitgebrand zijn zal mijn licht nog steeds stralen en schijnen, want alles in deze materiële wereld vergaat, maar ik ben eeuwig. Ik ben jullie dankbaar voor alles wat je me gegeven hebt.”

Dit was het vertrouwen van een mens die zijn God kende. Laat het ook ons vertrouwen zijn.

Bijbelverzen over het leven

Leven voor het leven

U hebt mij immers in de buik van mijn moeder gemaakt? Mijn hele lichaam werd door u geweven. Ik prijs u omdat u mij zo prachtig hebt gemaakt. Alles wat u doet is wonderbaarlijk. Alles in mij getuigt daarvan. U zag mij al toen ogen mij nog niet konden zien. Elke dag van mijn leven stond toen al in uw boek opgeschreven.
-Psalm 139:13-14,16

De Here uw verlosser die u maakte, zegt: Alle dingen werden door Mij gemaakt. Ik strekte de hemelen uit. Ik maakte de aarde en alles wat zich daarop bevindt.
-Jesaja 44:24

Leven tijdens het leven

Ik ben gekomen om Mijn schapen leven in overvloed te geven.
-Johannes 10:10

U leert mij hoe ik leven moet. Mijn grootste vreugde is dicht bij U te zijn.
-Psalmen 16:11

Leven na het leven

Ik ben Zelf het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, zelfs als Hij gestorven is. Wie leeft en in Mij gelooft, zal nooit sterven.
-Johannes 11:25-26

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier