Hij wacht op ons

Desondanks wacht de Here nog steeds tot u bij Hem komt, zodat Hij u zijn liefde kan tonen, Hij zal u veroveren om u te zegenen, precies zoals Hij heeft gezegd. Gezegend zijn allen die op Hem wachten tot Hij hen te hulp komt. Jesaja 30:18

Desondanks wacht de Here nog steeds tot u bij Hem komt, zodat Hij u zijn liefde kan tonen, Hij zal u veroveren om u te zegenen, precies zoals Hij heeft gezegd. Gezegend zijn allen die op Hem wachten tot Hij hen te hulp komt. Jesaja 30:18

Wij wachten niet alleen op God, maar wat nog veel mooier is, God wacht op ons. Als we dat begrijpen krijgen we nieuwe inspiratie en enthousiasme en durven wij op geloof verder te gaan. Het geeft ons het vertrouwen dat we niet voor niets wachten.

Hij heeft onbegrijpelijke dingen voor ons in petto, dingen die ons verstand ver te boven gaan, en dan vraag jij: “Hoe komt het dan dat Hij, terwijl ik al lang op Hem wacht, en Hij zo graag alles wil geven, de hulp niet geeft die ik van Hem verlang. Waarom toch laat Hij me maar wachten op het antwoord?”

 

God is een wijze wijngaardenier, die op de kostbare vruchten van de aarde wacht met eindeloos geduld. Hij kan de vruchten niet oogsten als ze nog niet rijp zijn. Hij weet wanneer het tijd voor ons is om de zegeningen te ontvangen, wanneer we er het meeste baat bij hebben en we ze ook het meest kunnen waarderen. Als we wachten in de zonneschijn van Zijn liefde zal onze ziel rijp worden voor Zijn zegen. Wacht onder de wolk van strijd die in zegeningen zal uitbreken. Dat is nodig want als God langer wacht dan je lief is komt dat, doordat Hij de zegen nog groter wil maken. God heeft vierduizend jaar gewacht totdat het er tijd voor was, voordat Hij Zijn Zoon naar de aarde stuurde. Onze tijden liggen in Zijn hand; Hij zal voor Zijn uitverkorenen opkomen, Hij zal ons haastig te hulp komen en geen minuut te lang wachten.

Naar een artikel van Andrew Murray

“Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent.”
-Filippenzen 4:7-8

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier