Dingen beter maken

Het leven bestaat uit een kringloop van oorzaken en gevolgen. Iedereen neemt elke dag weer beslissingen en die beslissingen hebben invloed op anderen. De combinatie van de keuzes die iedereen maakt en de invloed van zulke keuzes op anderen, maken de wereld tot wat zij is.

Elk probleem kan eigenlijk teruggeleid worden naar een minder liefdevolle of zelfs egoïstische keuze die iemand gemaakt heeft. Deze zonden zijn de grootste oorzaak van de problemen waar de wereld mee te kampen heeft; egoïsme. Een gebrek aan liefde. Mensen zien niet goed hoe de foute keuzes die zij doen anderen schade berokkenen. Soms kan het ze zelfs helemaal niets schelen.

Zo word je er misschien wel eens toe verleid om te denken dat de wereld te ver heen is, dat er teveel foute keuzes zijn gemaakt, en het een hopeloze zaak is geworden. Je kunt er toch niet veel aan doen.

Maar dat is niet waar.Net zoals ieder probleem teruggeleid kan worden naar een verkeerde beslissing, zo begint ook iedere oplossing bij een verstandige en wijze beslissing om het juiste te doen. En dat is altijd de liefdevolle en belangeloze oplossing. Een klein beetje liefde kan een hoop verschil uitmaken. Een vriendelijke of belangeloze daad kan een hele kettingreactie van gebeurtenissen teweeg brengen die, op de lange duur, het leven voor heel wat mensen een stuk kunnen verbeteren.

Wanhoop dus niet over al het lijden en alle pijn en al het slechte in de wereld. Probeer in plaats daarvan dingen goed te maken en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. De wereld zal er niet in één dag door veranderen, maar jij kunt het net iets anders maken als je er je best voor doet.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier