De waakhond

Uit: Guidepost Magazine

Bob Sherman doet zijn bijzondere verhaal: toen hij nog jong was verdiende hij de kost met huis-aan-huis verkoop. Het was belangrijk om zoveel mogelijk huizen te doen als mogelijk, maar dat was niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet in buurten waar de mensen er vaak valse waakhonden op na hielden. Zo kwam het dat hij op zekere dag in een buurt kwam waar hij niets kon bereiken. Bij bijna ieder huis zat wel een bloeddorstig monster, en die zaten in de meeste gevallen niet eens vastgebonden.

Een andere wijk dan maar? Geen goed idee. Deze buurt moest echt gedaan worden, maar waar hij maar keek kon hij de barbaarse schepsels al zien zitten.

Bob deed iets wat alle colporteurs eigenlijk zouden moeten doen voordat ze hun werk beginnen. Hij bad. Hij bad om leiding en bescherming. En toen ging hij er toch op uit.

Bij ieder huis zou hij de situatie rustig bekijken en eens gaan zien hoe hij zijn werk toch gedaan kon krijgen zonder zichzelf bloot te stellen aan gevaar. Bij het eerste huis had hij geen enkel probleem, bij het tweede huis waren twee honden met slobberende bekken, maar die deden ook helemaal niets. Ook bij het derde huis had hij geen enkel probleem. De vrouw des huizes was heel ontvankelijk en de zaken gingen goed. Toen zei de vrouw opeens: “Is dat jouw hond die daar zit?”

Hij draaide zich om, om te zien wat ze bedoelde, en zijn mond viel haast open van verbazing. Daar zat een vreselijk grote hond, een soort Engelse buldog. Dat beest zat daar gewoon, zonder te blaffen. Maar zijn verschijning was zo indrukwekkend dat je wel twee keer zou uitkijken voordat je naar hem toe zou gaan. En kennelijk dachten de honden in de buurt dat ook, want ze bleven bij hem vandaan. Hij zei tegen de vrouw dat hij de hond nooit eerder gezien had. En zij kende hem ook niet.

Bij het volgende huis ging het net zo. “Is dat misschien uw hond?” En zo bleef het maar doorgaan. De hond volgde hem naar alle huizen, alsof hij de wacht hield in de straat. Overal bleef hij op hem wachten. De buurthonden durfden niet naar hem toe te gaan. Niemand wist waar deze hond vandaan kwam en toen Bob klaar was met het laatste huis op zijn ronde verdween de hond.

Een raar verhaal?

Bob Sherman weet wel beter.

Misschien dat we niet iedere dag zulke bijzondere antwoorden op onze gebeden krijgen, maar Gods engelen staan iedere dag voor ons klaar.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier