Het hele wezen in contact met God

Petrus zat in de gevangenis zijn terechtstelling af te wachten. Dat was het einde. Alle hoop was weg. De kerk had geen macht om hem te bevrijden en geen menselijke invloed kon hem te hulp schieten.

En toch was er hulp…

De hemel kon helpen, zoals alleen de hemelse krachten dat iedere keer weer kunnen doen. Gods kinderen gaven zich over aan oprecht en wanhopig gebed en God gebruikte hun gebeden om tussenbeide te komen. Hij stuurde Zijn engel die Petrus wakker maakte, zijn boeien afdeed en hem rustig langs de ijzeren gevangenishekken naar de vrijheid leidde.

De wereld gelooft het niet, de wereld beweert dat het niet kan, en toch kan God alles aan, ook de ijzeren hekken van jouw persoonlijke gevangenis. Jezus is gisteren, vandaag en morgen dezelfde. Het enige obstakel is ons ongeloof. Pak Zijn beloften vast en vertrouw op Zijn stem. Hij die niet kan liegen, zal je niet laten vallen.

Is er wellicht een ijzeren gevangenishek in jouw leven en voel je je soms als een gevangen vogeltje in een sombere kooi die je het geluk en je vrijheid ontneemt?

 

Je beukt met je vuisten op het traliewerk, maar het haalt niets uit en je wordt er alleen maar ontmoedigd door. Maar er is wel een weg naar buiten. Er is wel een oplossing en die wordt niet gevonden in onze eigen kracht maar in het geheim van Gods aanwezigheid. In de kracht van oprecht en onzichtbaar gebed, en bovenal een gelovig gebed.  Zo’n gebed opent ieder ijzeren hekwerk, elke gevangenisdeur en doet obstakels wegsmelten.

Als kinderen van onze hemelse Vader moeten we leren hoe werkelijk te bidden, hoe tot God te naderen en samen met Hem in de tempel te staan. Dat zijn de gebeden die de gevangenisdeur voor Petrus openden, gebeden die de wereld met open mond achterlaten. Dan leven we op geloof, vullen onze harten zich met overtuiging en moed en houden we vast aan het woord van God, zelfs als de antwoorden niet direct duidelijk zijn. We moeten leren om te bidden, niet met ons eigen geloof en in onze eigen kracht, maar met het geloof van God en in Zijn kracht. Geliefden, geketend in de greep van Satan, worden bevrijd en onoverkomelijke problemen smelten weg.

De man zelf wordt het gebed zoals Elia op de Karmelberg. Hij zat daar neergebogen op de grond met zijn gezicht tussen zijn knieën. Er worden zelfs geen woorden genoemd. Zijn hele wezen stond in contact met God en stond samen met God op tegen de macht van het kwaad. Zoals Spurgeon eens zei: “Smeekbeden zo diep dat ze niet kunnen worden uitgesproken zijn vaak de gebeden waarop het antwoord niet geweigerd kan worden.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier