Een stralend geloof

Wie naar Hem opziet, straalt van vreugde en kan Hem met blijdschap aanzien.
-Psalm 34:6

Toen de ongelovige man Chesterfield lang geleden eens op bezoek was geweest bij Fénélon die toen de aartsbisschop was van Cambrai, zei hij: “Ik vrees dat ik moet zeggen dat ook ik een Christen zou zijn geworden als ik nog één dag langer bij hem was gebleven; zijn geest was zo zuiver, zo aantrekkelijk, zo lieflijk. Het raakte me diep.”

***

Iedereen heeft weleens mensen ontmoet bij wie alles straalt. De vreugde straalt uit hun ogen, klinkt door in alles wat ze zeggen, en er komt vreugde door in alles wat ze doen. Als je met hen in aanraking komt krijg je er in je eigen leven iets van mee. Ze zijn als batterijen, opgeladen met vreugde.

Zo’n mens is ook standvastig. Sommige mensen jubelen soms van de daken, maar lijken een dag later in zak en as te zitten, maar een mens die voortdurend verbonden is met God is volhardend en onverstoorbaar.

 

 

Waar komt die vrede dan vandaan? Als je het leven van zo’n mens eens nader bekijkt zul je ontdekken dat deze persoon veel tijd doorbrengt in gebed; tijd alleen met God. God is de bron van alle vreugde, en als wij met Hem in aanraking komen, stroomt Zijn oneindige vreugde ons leven binnen.
Neem dus tijd voor gebed.

Er is geen andere manier om een stralende Christen te zijn. Door het gebed wordt God een realiteit. Door het gebed begin je te zien dat God leeft en echt aanwezig is, en een levende God is het grootste geluk dat iemand op deze aarde kan hebben!

Iemand zei eens: “Ik geef liever al het andere in de wereld op, alles wat ik ooit zal bezitten, dan mijn geloof in God.” Als je die tijd met God doorbrengt zal je dat begrijpen. Als je al je tijd besteedt aan dingen die naar de wereld wijzen, of je leest alleen maar de krant leest of literaire boeken, hoe goed die ook mogen zijn, en je neemt geen tijd om in het gezelschap van God te verkeren kun je geen echte God hebben.

Als je wel de tijd neemt voor gebed zal je leven veranderen en wordt God een echte, levende realiteit. Dat is het geheim van  een stralend leven.

-R.A. Torrey

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier