Een overwinnaar

Er is een groot verschil tussen een overwinnaar in Jezus en een overwinnaar in de wereld. Iemand die overwint in de wereld verblijdt zich over iets dat hij heeft gedaan. Hij is misschien het kanaal over gezwommen, of heeft een gouden medaille gewonnen. Wellicht heeft hij Mount Everest beklommen of is hij miljonair geworden.

Maar iemand die Jezus kent, verblijdt zich over iets anders. Die verheugt zich over het feit dat hij een kind van God is. Dat God van hem houdt, naast hem staat en dat zijn zonden vergeven zijn. Er wacht hem een eeuwige toekomst. En niets kan ons van die overwinning in Christus scheiden of die overwinning tenietdoen. Helemaal niets. Het heeft niets te maken met onze gevoelens, maar rust op iets dat God al voor ons gedaan heeft. Deze overwinning is niet tot stand gebracht door iets dat wij deden, maar door iets dat God deed. Hoe kostbaar is Zijn overwinning. Zelfs al staan we soms onder grote wereldse druk en zijn wij omringd door zorgen, die overwinning is al behaald en staat vast.

 

Niets kan Gods trouw verhinderen.

Iemand kreeg kortgeleden te maken met de dood van zijn vader. Die was jarenlang een geweldige bron van inspiratie geweest voor een heleboel mensen vanwege zijn geloof en positieve levenshouding. Had hij een makkelijk leven gehad? Zeker niet, maar hij wist zich geborgen in de liefde van zijn hemelse Vader. Vlak voordat de vader begraven werd zat de man nog naast het opgebaarde lichaam en werd hij bevangen door een hemels gevoel van vreugde. Hij dacht, “Vader… je hebt gewonnen. Je hebt de reis volbracht en je hebt gewonnen.”

Wat een voorrecht om zo, in het geloof, te mogen gaan. Het overkwam ook de Franse Jeanne d’Arc toen de gevestigde orde uit haar tijd haar berechtte en zij verlaten werd door alle mensen die ze in het uur van haar nood juist bij zich had moeten hebben. Maar er staat geschreven dat ze zei: “Het is goed zo. Het is beter om alleen met God te zijn, want Zijn vriendschap zal mij niet verlaten. Zijn raad is ook nu nog bij me en Zijn liefde omringt mij. In Zijn kracht blijf ik doorgaan totdat ik zal sterven.”

Een overwinnaar in Christus ben je niet door iets dat je doet. Het is iets dat je bent.

Download PDF

Reacties

  1. De moord op de Franse Jeanne d’Arc is onverbrekelijk verbonden met de moord op de Katholieke koning Lodewijk XVI en dit zal weldra tot definitief recht komen in een heropleving — verrijzenis — van de Traditionele Katholieke Kerk en daarmede ook van de hele Christelijke gemeenschap in heel Europa.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier