Een ongelijke strijd?

Een reiziger vertelt ons het verhaal van de strijd die hij eens gadesloeg tussen een giftige adder en een kleine viervoeter. De adder had het gemunt op de jongen in het nest, maar had niet gerekend op het moedige beestje dat het nest onverschrokken beschermde.

Het kleine dier was eigenlijk geen partij voor die demonische slang die hem met een stevige beet wilde verlammen, om daarna ongestoord de kleintjes te kunnen oppeuzelen. Maar daar had die trouwe viervoeter geen boodschap aan. Het beestje stortte zich zonder er twee keer over na te denken op de machtige vijand en gaf de slang er van langs. Maar helaas; hoe kon het ook anders, de slang sloeg terug en plantte ergens in de strijd zijn hoektanden in de vacht van de viervoeter. Het beest was gewond en zou de strijd zeker moeten opgeven…

Maar niets was minder waar. Het gewonde schepsel sleepte zich direct naar het struikgewas waar een weegbreeplant stond en begon van de bladeren te eten. Verbazingwekkend genoeg kwam zijn kracht terug en het diertje stormde direct het struikgewas weer uit om de slang verder te bevechten.

En zo ging dit schouwspel nog even door. De slang, nu dodelijk vermoeid, bleef de aanvallen van de viervoeter afweren en het lukte hem dat beestje nog ettelijke verwondingen toe te brengen. Maar iedere keer trok de viervoeter zich even terug om van de weegbree te eten om dan weer gesterkt terug te keren in de ring en de slang andermaal te bestoken.

En zo won dat beestje uiteindelijk de strijd. Na geruime tijd viel de slang dodelijk vermoeid neer en werd doodgebeten. Het nest met de kleintjes was gespaard.

Wij hebben ook te maken met een slang. Satan, de geestelijke adder van de onderwereld, bestookt ons voortdurend met het gif van de zonde en probeert ons tot zijn volgende maaltijd te maken. In die strijd worden wij vaak gewond en lijkt het alsof we het gevecht gaan verliezen.

Maar ook voor ons zijn er bladeren waar wij van kunnen eten en die onze kracht herstellen. Daar zijn geen moeilijke dingen voor nodig, ingewikkelde ceremonies of gecompliceerde doe-het-zelfboeken. De bladeren van onze geestelijke weegbree staan vlakbij en alles wat wij maar hoeven te doen is even het struikgewas van het Woord in te rennen en een paar van die bladeren op te peuzelen. De woorden van God in de Bijbel zijn leven en geest en hebben daadwerkelijk kracht om ons te genezen en te sterken.

O, gezegend zij de naam van Jezus, altijd dichtbij in de schaduw van het struikgewas. Er is altijd een genezende plant voor ons, waar wij voortdurend naar toe kunnen gaan, zodat wij  verfrist, verkwikt en herschapen kunnen terugkomen. Net zoals Jezus zelf die straalde met helder hemels licht toen Hij bad op de berg; of die keer dat Hij in de tuin van Getsemane gesterkt opstond na Zijn angst voor de dood overwonnen te hebben, kunnen ook wij door God gesterkt worden om onze persoonlijke strijd tot een goed einde te brengen.

Naar een artikel van A.B. Simpson

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier