Veel strijd: veel overwinning

Weer een dag… weer een nieuwe week. Dat is geen kleinigheid. Telkens moeten we ons weer opladen en opnieuw beginnen; dat is niet altijd even gemakkelijk. Vaak doen we dag in dag uit dezelfde dingen en komen we niet eens toe aan iets nieuws. Die grote, opwindende dingen blijven maar verborgen achter de horizon van onze dromen. Is het eigenlijk de moeite wel waard? Wat zegt onze Oppepper erover?

God haalt ons door het louterende vuur van strijd en weerstand. Soms wordt het ons haast te heet onder de voeten en naderen wij het kookpunt. Maar alleen door het vuur worden onze onzuiverheden weggebrand. Alleen door de wind wordt het kaf van het koren gescheiden. Een mens leert pas echt zwemmen als hij in het diepe wordt gegooid.

Zo sterkt God onze levens. Door strijd. Daardoor kun je groeien want elk gevecht maakt je sterker en dan kun je weer een grotere uitdaging aan. In Gods Woord staat: Uwe sterkte gelijk uwe dagen.

Dat wil zeggen dat God je de kracht geeft op het moment dat je het nodig hebt. Als je de gevechten dus niet uit de weg gaat, maar ze moedig tegemoet treedt wordt het al snel een stuk makkelijker.

Je zou willen dat de wereld aan je voeten ligt? Dat je altijd lekker in je vel steekt? Dan kun je niet anders verwachten dan voortdurend de strijd te moeten aangaan. God geeft je geen kroon zonder kruis. Zonder strijd geen overwinning.Geef het dus niet op, maar houd vol.

Maar als je het bijltje er bij neergooit, dan delf je het onderspit. Als je het opgeeft kun je wel inpakken. Blijf dus doorgaan. Bevecht de vijand met Gods Woord. Hou vast aan je geloof! Laat de banier van de Geest wapperen in de wind van de tegenslag. Hou je vast aan het Woord, dan kun je niet verliezen.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier