Een breuk in de gebedsmuur

De breuken van het huis verbeteren |-2 Koningen 12:5 HSV

Een Godvrezende Armeense Christen bracht eens koopwaar naar een afgelegen stad. In dat deel van het land waren geen spoorlijnen en aangezien het waardevolle spullen waren die een kapitaaltje vertegenwoordigden reisde de koopman zelf met de karavaan mee.

Dit soort karavanen zetten doorgaans ’s nachts hun kamp op om te kunnen eten en rusten en dat is dan een favoriete gelegenheid voor struikrovers om hun slag te slaan natuurlijk.

Op de afgesproken tijd slopen de rovers naderbij. Het was onnatuurlijk stil in het kamp. Er scheen niemand op wacht te staan.

Maar toen ze dichterbij kwamen zagen ze tot hun grote verbazing dat er hoge muren stonden die er voorheen niet waren geweest.

De nacht daarop vonden ze dezelfde ondoordringbare muren.

 

Op de derde nacht vonden ze die muren weer, maar deze keer zaten er breuken in waardoor ze naar binnen konden dringen. De hoofdman van de roversbende was zo beangstigd door dit raadsel dat hij de Armeniër wakker maakte om te vragen wat dit te betekenen had.

Hij vertelde de man hoe hij met zijn bende de karavaan gevolgd was met de bedoeling hen te beroven, hoe ze de muren hadden gevonden die de eerste en de tweede nacht ontoegankelijk waren geweest, maar dat ze deze nacht kans hadden gezien binnen te dringen door de breuken in de muur. “Als je ons het geheim vertelt dat hier achter zit, zullen we jullie verder met rust laten,” zei de hoofdman.

De koopman stond zelf ook voor een raadsel. “Beste vrienden,” zei hij, “ik heb niets gedaan om muren om ons heen te zetten. Maar iedere avond bid ik om bescherming voor mezelf en mijn metgezellen. Ik vertrouw volledig op God om me tegen alle kwaad te beschermen, maar deze avond was ik verschrikkelijk moe en slaperig en heb ik maar een flauw gebedje gebeden. Dat is waarschijnlijk de reden dat jullie door de muur heen konden komen.”

De rovers waren volledig overdonderd door dit relaas. Ze namen allemaal ter plaatse Jezus als hun Heiland aan.

Maar de Armeniër vergat nooit meer hoe de breuk in de gebedsmuur was ontstaan.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier