De sleutel tot ieder hart

 Een onderwijzeres moest voor een paar maanden invallen in groep acht van een lagere school in een achterstandswijk. “Dat zal me wat worden,” had haar man een  beetje cynisch gezegd, maar zijn vrouw deed haar uiterste best. Al na twee dagen  kreeg ze een klein briefje vol lof en complimentjes toegestopt van een jochie in haar klas. De volgende dag kreeg ze er nog een en na twee weken zei ze met  een grote glimlach tegen haar man: “Thomas, er zijn kapers op de kust.”

“Hoezo,” zei Thomas verrast. “Wat bedoel je?” Zijn vrouw had weer een  briefje gekregen van datzelfde jochie. “Zoiets heb jij nog nooit geschreven,” zei ze speels, en ze las hem het briefje voor:

“Lieve Juf Annemieke. U ben de liefste juf die ik ooit hep gehat. U hep de mooiste oge van de hele werelt en u ruik altijt lekker. U ben ech mooi. Net as de bloeme in het bos. Zo mooi ben u. Ik hep nog nooit zo’n lieve juf gehat.  Liefs van Karel.”

Thomas liep rood aan. “Wat een onzin. Dat moet direct ophouden. Vertel dat joch maar dat als hij nog eens zoiets schrijft, ik hem persoonlijk eens onder handen kom nemen.” “Dat doe ik zeer zeker niet,” antwoordde zijn vrouw.

“Waarom niet?”

“Omdat Kareltje kanker heeft.”

 

Zo zijn er honderden Kareltjes om ons heen. Ze zijn allemaal anders, allemaal met een andere naam en allemaal met een andere leeftijd. Er zitten zwarte Kareltjes tussen en witte, maar ze hebben allemaal iets gemeen. Ze zoeken allemaal naar die ene grote liefde, waarvan ze gevoelsmatig weten dat die er moet zijn. Een liefde die je niet teleurstelt en waar je op kunt bouwen. Het is de grootste liefde die er bestaat; het is de liefde van God. Het is onze taak om, als Gods kinderen, onze armen om anderen heen te slaan en zo een wegwijzer te zijn naar de plaats waar die liefde gevonden kan worden.   Zo zei de bekende evangelist uit de vorige eeuw, Dwight L. Moody eens dat  de enige Bijbel die de wereld leest, gebonden is in schoenleer. Als Gods kinderen zijn wij dus de Bijbel die de wereld leest, en die Bijbel kunnen we hen niet geven met slimme woorden in een vruchteloze dialoog, of als een schoolmeester met een belerend vingertje dat anderen terecht wijst.

Die Bijbel wordt alleen gelezen als wij het gebroken hart van Jezus tonen en zo de weg naar God tonen. Alleen God kan dat diepe verlangen van ieder menselijk hart naar oprechte liefde vervullen. God is de bron.

De wereld is een verwarrende en onzekere plaats. In de wereld word je maar zelden goed begrepen en kennen maar weinig mensen dat verlangen naar geluk en genegenheid. Jezus ziet het wel. Hij begrijpt je volkomen en verlangt ook op Zijn beurt naar jou. Daarom is liefde de sleutel tot ieder hart. Liefde faalt  nooit, want God is liefde.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier