De kracht van het Woord

Jezus verlangt van ons dat we ieder ras en ieder mens, ongeacht zijn geloof en filosofie, liefhebben. Hij zal nooit van ons vragen om een ander mens te manipuleren of te dwingen een bepaalde manier van denken aan te hangen, waar hij niet zelf voor kiest. Dat wil echter niet zeggen dat je als Christen elke andere filosofie of levensovertuiging moet omarmen om die liefde zo te tonen. God verlangt van ons dat wij wat Hij slecht noemt ook slecht noemen en wat Hij als goed bestempelt ook door ons als goed wordt gezien. Dat kan voor conflicten zorgen. Als kinderen van God is het onze taak om Gods licht te laten schijnen op wat voor manier dan ook en zo een getuigenis te zijn van Gods Aanwezigheid en trouw. Het Woord en de Waarheid hebben kracht en kunnen wonderen verrichten op plaatsen en in harten waar wij op onze eigen kracht geen voet aan de grond krijgen.

De waarheid is niet vaag en geen kledingstuk dat ieder mens precies past. Zij wordt niet verkocht in een soort snackbar waar je alleen koopt wat je lekker vindt.

Treurig genoeg is ook satan zelf ‘groter dan wij’. Maar God is groter en vertelt ons in de bijbel dat Zijn Woord nooit ledig zal terugkeren en dat het leeft, kracht geeft en de mens werkelijk kan veranderen.

In Cuba staat een kerk, de Redeemer Baptist Church in de stad Cespedes. De kerk is het hoogste gebouw in de stad en sinds een aantal jaren worden er twee keer per jaar hoog in de toren door de leden van de kerk luidsprekers geplaatst.

Dan lezen de gemeenteleden om beurten de bijbel voor, en wordt het Woord van God over de stad uitgestort. Iedere keer beginnen ze trouw met het eerste Bijbelboek Genesis en werken ze door de hele bijbel heen tot ze ook het laatste boek, Openbaring, hebben voorgelezen.

Toen deze gemeente met dit plan begon was het misdaadcijfer in Cespedes erg hoog en waren moord en doodslag aan de orde van de dag. Zwarte magie en het beoefenen van Santeria, een occulte religie, tierden er welig en dode lichamen werden regelmatig in een duivels ritueel door de straten gemarcheerd. Sinds de kerk het woord van God over de luidsprekers is begonnen voor te lezen is het aantal moorden in het stadje drastisch gedaald. Santeria en haar duistere praktijken worden nauwelijks meer beoefend en dode lichamen worden niet langer rondgedragen door de straten. Andere kerken in andere steden zijn het voorbeeld van deze kerk gaan volgen. Vergeet niet dat we het hier hebben over een communistisch land dat al jaren op de internationale zwarte lijst staat.

Laten wij daarom ook trouw zijn aan dat Woord en er in iedere situatie voor opstaan en er mee strijden.

Zoals C.T. Studd, een zendeling van het einde van de negentiende eeuw/begin twintigste eeuw, zei:

“Wij leven maar eens en dan is het gedaan.
Enkel wat we deden voor God blijft bestaan.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier