Als Jezus spreekt…

“Weet je nog hoe diep we in ons hart geraakt werden, toen Hij met ons liep te praten en ons een glasheldere uitleg gaf over wat in de Boeken staat? (Lukas 24:32)

Als Jezus praat wordt alles anders.

Het licht gaat aan; er is rust en we ervaren een diepe vrede. Diep in ons hart worden we geraakt. Dan krijgen we een glasheldere uitleg over alles waar we mee worstelen. Het is anders dan de wereld het ziet. Niet altijd logisch, soms zelfs onverklaarbaar, maar altijd leeft er die diepe overtuiging: “Alles is goed!” Maar hoe kan Jezus met ons praten? De Bijbel is er duidelijk over. Trek je terug in je binnenkamer. Doe de deur op slot. Laat de wereld buiten staan en beklim de berg van God, op zoek naar de bron. Zoek in de stilte naar de stem van God. Je moet er natuurlijk in geloven en dan moet je er de tijd voor nemen. Je moet je zorgen achterlaten en op zoek gaan naar de stem van God. Die stille, zachte stem die altijd spreekt. De bron van God droogt nooit op; dat water stroomt altijd, tot in de eeuwigheid. Maar je moet er de berg voor op.

De bron ligt niet in de vallei van het werelds genot. Je moet de wereld er voor verlaten. Soms is ons dat teveel. We willen niet altijd klimmenen God moet me de antwoorden hier in de vallei maar geven. Ik heb het veel te druk met mijn aardse verplichtingen. Dat begrijpt God toch zeker ook wel? Ik kan onmogelijk tijd vrij maken om die berg op te klimmen. Ik heb dat antwoord nu nodig, hier in de vallei.

Maar zo werkt het niet. Het is dan misschien wel menselijk, maar veel verder brengt het ons niet, want we blijven vruchteloos ronddolen in onze eigen wereld. De echte inspiratie ontbreekt. Van veel respect voor God getuigt het trouwens ook niet.

Maar in de stilte op de berg van God blijft het water stromen. Dat zuivere, onvervuilde water van de geest.

Realiseren we ons wel genoeg dat het levengevende water van buitenaf komt? Dat de echte antwoorden nooit worden gevonden in de duistere dalen van deze wereld en de onverlichte kamer ons eigen hart? Glashelder zijn de woorden van Jezus. Zuiver als kristal. Als wij van Zijn water drinken zien we nieuwe mogelijkheden. Bij Hem is geen ruimte voor die zeurende stem van twijfelende ontmoediging.

Daar, bij Hem op de berg, breekt de zon van de eeuwige vrijheid door de wolken van depressie. Als Hij spreekt begint ons hart te branden met verlangen naar schoonheid en leven. Geloof je het niet? Geloof je niet wat er in de Boeken staat? Klinkt het niet logisch en is het raar en wereldvreemd? Dat komt doordat je niet drinkt van de bron en de berg niet beklimt. Maar als je maar een klein stapje in de richting van God doet komt de Vader aangerend, net zoals de vader uit het verhaal van de verloren zoon.

Jesaja 55:1,2: Is er iemand die dorst heeft? Kom dan maar hier en drink, ook al hebt u geen geld! Kom hier en kies uit wat u wilt drinken, wijn of melk. Alles is gratis! Waarom zou u uw geld uitgeven aan voedsel, dat u geen kracht geeft? Waarom zou u betalen voor etenswaren, die niets waard zijn? Luister, dan zal Ik vertellen waar u voedsel kunt krijgen dat goed is voor uw ziel!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier