Wandelen met Jezus

Naar een artikel van C.H. Spurgeon

Daarom moet u, die Jezus Christus als uw Here hebt ontvangen, in het dagelijks leven één met Hem blijven.
Met uw wortels diep in Hem verankerd, moet u uw leven door Hem laten opbouwen.  Blijf in geloof vasthouden aan wat u over Hem hebt geleerd en laat uw hart daarbij overvloeien van dankbaarheid.
Colossenzen 2:6-7

Als wij Jezus hebben aangenomen met ons hart gaan wij dat uitstralen. Als wij Hem echt kennen moet het zichtbaar zijn. En het wordt zichtbaar in de manier waarop wij leven.
Johannes de Doper wist dat al en sprak tegen de huichelachtige Schriftgeleerden de harde woorden: “Laat eerst maar eens in uw leven zien dat u zich bekeerd heeft.”

En dat kan alleen maar door iets uit te stralen, door een geloofswandel. Echt geloof leeft in de binnenkamer, maar mag niet beperkt blijven tot alleen maar die binnenkamer. Geloof zonder daden, een geloof dat niet straalt, is geen levend geloof.
Wandelen in Jezus wil zoveel zeggen dat je wandelt zoals Jezus wandelt, dat je doet wat Jezus zou doen en probeert te denken zoals Jezus dacht. Dan groeit het beeld van Jezus in onze harten en worden wij een afdruk van het beeld van Jezus. “Kijk eens naar hem,” zeggen de mensen dan. “Die man lijkt op zijn Meester. Dat zou Jezus ook gedaan hebben.”

Maar het woord ‘wandelen,’ wil ook zoveel zeggen als vooruit gaan. Als wij in Jezus wandelen gaan we ergens naar toe. Dan gaan we dichter naar God toe, dan gaan we God beter begrijpen en groeit ons vertrouwen en ons geloof.

En wandelen wil ook zeggen dat we moeten volhouden, want wij kunnen best wel eens moe zijn, maar als we besluiten maar gewoon te gaan zitten terwijl wij ons doel nog niet bereikt hebben omdat we moe zijn of ontmoedigd, zullen we de vruchten niet kunnen plukken die Jezus ons wil geven. Wij moeten volhouden in onze gemeenschap met Hem.
Het gebeurt nog weleens dat wij ons in de morgen even bezighouden met Jezus, en dan ook nog een paar minuten voordat we gaan slapen, maar de rest van de dag vullen wij onze harten met wereldse aangelegenheden. Dat schiet natuurlijk niet op. Dat kan alleen maar leiden tot geestelijke armoede.

En hoe heerlijk is het niet om Zijn gemeenschap voortdurend te mogen ervaren, om in Zijn voetstappen te treden en met Hem door het leven te gaan.

Hoe is onze wandel met God? Wat voor gewoontes hebben wij ons aangeleerd? Als wij zo nu en dan met Hem meelopen, en Hem dan weer dagenlang ver achter ons laten kun je moeilijk spreken over een vruchtbare wandel met Jezus. Hij blijft bij ons, maar blijven wij ook bij Hem? Laat Hem toe in je dagelijks leven. Volhard in het geloof en laat Jezus het licht in je leven zijn, het beginsel van je daden en de vreugde van je hart. Hij is het waard, Hij die alles voor ons gaf en die met je meewandelt door de vallei van de schaduw des doods.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier