Een Deurmat?

“O Heer,” bad de enthousiasteling oprecht, “maakt u mij nederig en klein… U mag me als een deurmat maken en dan nog zal ik U prijzen.” Maar toen de Heer iets toeliet in het leven van deze jongeman dat niet helemaal overeen kwam met diens plannen was hij er toch niet zo blij mee dat de mensen hem als een voetveeg leken te gebruiken en schreeuwde hij het uit van woede en kleurde de lucht boven hem direct zwart van het geklaag en onbegrip. Uiteindelijk gaat het niet om wat wij zeggen, maar om wat we doen dat het verschil maakt.

De Amerikaanse schrijver Brennan Manning beaamde dat toen hij eens schreef: “Een atheïst zei me laatst iets dat mij schokte. Hij zei: ‘Een van de voedingsbodems voor het atheïsme zijn jullie Christenen zelf. Jullie erkennen en belijden Jezus met je lippen maar verloochenen hem direct door je levensstijl. Dat is wat een ongelovige wereld ongelooflijk vindt.’ Die opmerking deed me pijn en gaf mij stof tot nadenken.”

 

Efeziërs 4:28-30
Geef de duivel geen schijn van kans. Wie een dief is, moet ophouden met stelen. Steek liever uw handen uit de mouwen en verdien eerlijk uw eigen brood. Dan kunt u nog eens iemand helpen die gebrek heeft. Laat er ook geen vuile taal uit uw mond komen, dat doet alleen maar kwaad. Zeg op het juiste moment het juiste woord, iets dat de mensen helpt en goed doet, zodat zij genade ontvangen.

Spreuken 15:4
Gezonde woorden zijn als een boom van leven, verkeerde woorden richten echter schade aan.

Jakobus 1:26-27
Als u zegt een christen te zijn, maar uw tong niet in bedwang houdt, maakt u zichzelf iets wijs. Uw godsdienst heeft niets te betekenen. De christen die zuiver is en op wie God onze Vader niets heeft aan te merken, zal wezen en weduwen bijstaan in hun nood. Hoe slecht en vuil de wereld ook is, hij zal zuiver blijven.

Jakobus 2:26
Zoals een lichaam zonder geest dood is, zo is ook geloof zonder daden dood.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier