Hou je vast

Door Joyce Suttin

Toen ik nog klein was lag ik vaak in bed in het huis van mijn grootouders. Ik luisterde dan naar de geluiden van de televisie beneden en keek naar de plaatjes aan de muur. Er was een plaatje van een vrouw met golvend rood haar in een nachtjapon die zich vasthield aan een stenen kruis midden in de schuimende golven van de zee. De wrakstukken van een boot dreven om haar heen en de golven dreigden haar weg te spoelen, maar ze hield haar ogen gevestigd op het kruis en hield zich uit alle macht vast.

Indertijd begreep ik niet wat het plaatje precies betekende en ik herinner me dat ik er over nadacht terwijl ik in slaap viel. Ik vroeg me af waarom die vrouw zich zo wanhopig aan dat kruis vasthield en waarom ze het niet gewoon losliet en een van de balken greep die daar ronddreven. Het leek me moeilijk om je vast te klampen aan een kruis.

Na verloop van tijd kreeg ik zelf een paar moeilijke momenten in mijn geloof en begon het plaatje me meer aan te spreken. In die tijd probeerde ik me vast te houden aan allerlei dingen die me wel drijvend hielden, maar mijn leven geen richting gaven of een doel.

Ik besefte dat het heel belangrijk is om je vast te houden aan God, vooral op de momenten dat dit het moeilijkst is.

Er zat nog meer achter dat plaatje, waar ik door getroffen werd toen ik het jaren later weer zag: Vrijwel het gehele schilderij was donker, met uitzondering van een lichtstraal die rechtstreeks op het kruis scheen. Ik realiseerde me dat dit nog een reden was waarom de vrouw zich aan het kruis vasthield in plaats van een balk te grijpen. Ze had in het donker kunnen ronddrijven, maar ze wilde in het licht blijven.

De wereld zit vol met problemen en dat is beangstigend. We hebben maar één vaste plaats in het midden van de storm en één licht in de duisternis. Rampen, gevaren en dood liggen overal op de loer, maar God is mijn licht en mijn heil.1 Hij is de kracht van mijn leven en zal me helpen om me vast te houden.

Doe mij in de morgen Uw goedertierenheid horen, want ik vertrouw op U. Maak mij de weg bekend die ik te gaan heb, Want tot U hef ik mijn ziel op.
-Psalm 143:8

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier