Geborgen in Mijn veilige armen

Mijn kind, Mijn geliefde kind, Ik vraag je om Mij te vertrouwen.
Hou vol. Op Mij kun je rekenen, want Mijn liefde voor jou staat vast. Hou je vast aan Mijn woord. Vertrouw op Mijn beloften. Mijn Woord geeft je de moed en de kracht om door te vechten als je ontmoedigd bent en het even niet meer ziet zitten.

Ik heb nog zoveel voor je in gedachten. Laat de overtuiging dat Ik leef en naast je sta niet uit je vingers glippen omdat je op dit moment niet precies kunt zien waar de weg naar toe leidt. Er staat je nog zoveel vreugde te wachten. Mijn plan voor jouw leven ligt in Mijn veilige handen. Ik weet heel goed dat het soms lijkt alsof de weg doodloopt, maar dat is niet waar. Als je goed kijkt zie je dat de weg slechts afbuigt en veel en veel verder gaat dan je nu kunt zien. Op dit moment lijkt het duister en zwaar, maar Ik verzeker je dat de zon verderop al is doorgebroken en het pad er daar heel anders uitziet dan hier.

Je moet de weg stap voor stap afleggen. De weg naar het licht leidt soms door een duister dal, maar dat is wel een deel van de weg en Ik ben er. Op zulke momenten wil Ik niets liever dan dat je je hand in die van Mij legt, net als een klein kind dat de veiligheid van de vader opzoekt en zich dicht tegen hem aandrukt. Samen met vader durft ze alles aan. En als ze samen met de vader door het duister loopt, groeit haar vertrouwen. Haar angst wordt weggenomen en een warm en veilig gevoel van vertrouwen maakt zich van haar meester.

Zo is het ook met jou en Mij. Juist door Mij te vertrouwen in tijden van tegenslag toon je Mij je liefde zo waarachtig.
Pak Mijn hand maar vast. Druk je maar tegen Mij aan. Ik laat je nooit vallen. Ik draag je door de stormen en niets, maar dan ook helemaal niets kan je te pakken krijgen, want je bent geborgen in Mijn veilige armen.

Ik sta op wacht

Is er angst in je leven? Ben je onzeker en word je gekweld door vrees? Vind je van jezelf dat je niet genoeg geeft? Aan Mij of aan anderen? En dat je niet goed genoeg bent, maar juist zwak en onbeholpen? Angst en vrees zijn als een troep hongerige wolven die denken dat ze Mijn schapen te pakken kunnen krijgen, maar het zijn slechts lafhartige, trouweloze kwelgeesten, waar Ik geen genade voor ken.

Richt je ogen op Mij. Je denkt toch niet dat Ik je zal laten vallen op het moment dat je Mij het hardste nodig hebt?
Zal Ik toelaten dat het kwaad jou te pakken krijgt? Terwijl je Mij zo dierbaar bent? Wees niet bang. Heb geen vrees, maar kom tot Mij met al je zorgen en al je vragen. Kom tot Mij precies zoals je bent. Geef je aan Mij over. Laat Mij binnen in de tuin van je hart, ook al staat er nog heel wat onkruid.

Ik ben de Goede Tuinman en weet wat er gaande is. Als je tot Mij komt, precies zoals je bent en je probeert je niet te verbergen voor Mij en jezelf, dan kan Ik het duister verjagen. Dan komt er vrede en rust je leven binnen en begint je hart te groeien in al de hemelse schoonheid die Ik voor ogen heb. In Mij is geen angst. De pijn van het verleden neem Ik weg. Oude wonden worden genezen. De zon van de gerechtigheid straalt in je hart, want je leeft met Mij. Je schuilt onder de vleugels van Mijn bescherming. De vrees spoelt weg zoals het vuil van de straat het riool in gaat na een verfrissende regenbui.

Weet je niet dat de duisternis het licht niet kan uitstaan? Op het moment dat je je ogen naar het licht keert zoeken de treiterende kwelgeesten van de angst in paniek een veilig heenkomen in de schimmige ellende van de onderwereld. Maar het is een strijd en je moet Mij er voor zoeken.
Laat Mij dus tot je spreken. Sluit de poort. Vergrendel de deur tegen zorgen en angst. Ik sta op wacht en Ik ben je Herder.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier