Een parelketting

Woorden van Jezus

Waarom staat er in Mijn Woord dat er vele zorgen en problemen zijn die de gelovigen kunnen treffen?* Het zou toch meer voor de hand liggen als Ik juist de gelovigen en de goede mensen zou zegenen met goede gezondheid en de afwezigheid van problemen? Die zou Ik toch juist moeten belonen?

Ik zie dingen echter anders dan de mens. Op aarde kijken jullie naar het heden en worden problemen al snel gezien als een soort straf of een vergelding voor het een of ander. Maar Ik zie dat anders. Het gaat Mij om eeuwige waarden. Om dingen die van blijvende waarde zijn.

Als je eens kijkt naar een parel kun je het misschien beter begrijpen. Een parel wordt in een oesterschelp gevonden, maar daar komt die niet zomaar. Het is een langdurig en pijnlijk proces. Soms komt er een zandkorreltje bij de schelp van de oester naar binnen en zorgt daar voor irritatie. De oester probeert zichzelf tegen de irritatie te beschermen door het te omringen met parelmoer, een stof die het afscheidt en waarmee ook de binnenkant van de schelp is bekleed.

 

*Psalm 34:20

Helaas voor de oester wordt het object dat zo klein begon, door het parelmoer groter en irriteert het de oester nog meer. Dus moet er nog meer parelmoer aan te pas komen, wat uiteindelijk resulteert in een grote parel van ongekende waarde. Het begon als een korrel zand, maar is nu een kostbaar juweel.

Zorgen en problemen zijn onderdeel van een soortgelijk proces. Door de irritatie van de tegenslag kan iemand die in Mij gelooft nieuwe eigenschappen kweken die bij Mij erg hoog in het vaandel staan. Dan denk ik aan eigenschappen zoals geduld, mededogen, liefde en een hart dat zich inzet voor anderen. Als je je niet tegen de problemen verzet en Mij de kans geeft, vormen al die problemen uiteindelijk prachtige parels en omdat je behoorlijk wat jaren op aarde meeloopt zul je er uiteindelijk, aan het eind van je leven, heel wat verzameld hebben. Die kan ik aan elkaar rijgen tot een prachtige parelketting die je tot in de eeuwigheid mag dragen als een bewijs van je liefde voor Mij in dit aardse leven.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier